Gyártósor Törökországban terjeszkedik a Horn Csoport

Törökországban terjeszkedik a Horn Csoport

autopro.hu | 2020.06.02 12:23

Törökországban terjeszkedik a Horn Csoport

Fotó: Horn

A nagy precizitású beszúró-, hosszeszterga- és horonymaró-szerszámokat fejlesztő és gyártó Horn Csoport április 1-jén egy törökországi leányvállalat létrehozásával folytatta nemzetközi terjeszkedését.

Hirdetés

Az új vállalat feladata a Horn Csoport termékeinek helyi forgalmazása lesz, amit korábban egy független cég végzett. A lépéstől azt remélik, hogy lehetővé fogja tenni a jelenlegi, illetve a jövőbeli vásárlók jobb kiszolgálását.

Az új, 450 négyzetméteres alapterületű képviselet Isztambulban kezdte meg működését. Bahadir Öge, a Horn Törökország egyik ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy az ország kiváló növekedési lehetőségeket tartogat, valamint hisz benne, hogy közép és hosszú távon el fogják érni céljaikat, emellett az országban még tovább fogják erősíteni technológiai vezető pozíciójukat.

Bahadir Öge, a Horn Törökország egyik ügyvezető igazgatója.

Bahadir Öge, a Horn Törökország egyik ügyvezető igazgatója. | Fotó: Horn

Habár a szerszámgépek piaca Törökországban 2019 óta visszaesésben van, a kormány közép távú előrejelzései kedvezőek. A németországi Gépipari Szövetség korábban a reál GDP évi 5 százalékos bővülésével számolt 2022-ig, a koronavírus-járvány miatt most azonban nagy a bizonytalanság. Öge ugyanakkor bizakodó, mint elmondta: a most következő időszakban különösen nagy szükség lesz a forgácsolási eljárások optimalizálására szolgáló innovatív megoldásokra, hogy a gyártók rövid távon elkerülhessék az új gépek beszerzését.

Kiemelt Partnereink