Gyártósor Szerszámgépek sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

Szerszámgépek sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

autopro.hu | 2023.05.04 07:22

Szerszámgépek sorát hozza az MTC az Ipar Napjaira

Fotó: Gizelis

A Metal Trading & Consulting (MTC) Kft. a lemezipari szerszámgépek egyik kiemelkedő magyarországi specialistája. A vállalat számos gyártót képvisel: többek között a Boschert, a Gizelis, az Eckert, a Nukon, az RWT, a Stierli-Bieger és az AMB Picot szerszámgépei, valamint a Metalix CAD/CAM programja érhetők el céges portfóliójában.

Hirdetés

A Metal Trading & Consulting Kft. európai és tajvani gyárak márkaképviseletét ellátva szerszámgépek értékesítésével és szervizelésével foglalkozik Magyarországon. A vállalat által forgalmazott gépek típus szerint túlnyomórészt lemezipari gépek, kivitelezésük alapján pedig lehetnek fiber lézerek, CNC csőhajlító berendezések, CNC vezérelt élhajlítók, lemezollók, finomsugaras plazmavágó rendszerek, vízsugaras vágók CNC vezérléssel, csiszoló és sorjátlanító berendezések, csőmegmunkáló gépek és ipari robotok. Ezenfelül a CNC gépekhez való CAD/CAM programok is szerepelnek a cég kínálatában. Az MTC Kft. szakemberekből álló csapata az egyedi igények figyelembevételével segíti ügyfeleit a megfelelő gép kiválasztásában.

Nukon: nLight fiber áramforrás a tökéletes lézervágásért

A Nukon által kifejlesztett új technológia (CutLine) ma már bármilyen vastag anyaghoz felhasználható, a gépen rendelkezésre álló paraméterek alapján - a vágás során a gép automatikusan szabályozza a lézersugár tulajdonságait. Az új rendszer eltérő lézersugár-átmérőket kínál a különböző vastagságokhoz és anyagokhoz. A Nukon az újfajta CutLine vágási technológiával gyorsan hangolható sugárminőséget biztosít, még nagy vágási teljesítménynél is. Ezek a fiber lézerek az új technológiával közvetlenül a lézerforrásból, a sugárformák és -méretek széles skálájának továbbításával és szabályozásával módosítják a lézersugár fizikai tulajdonságait, a vágási minőség javítása érdekében.

Fotó: Nukon

Boschert: Multipunch stancológép 4020 lemezméretre

Az új fejlesztésű Boschert 4020 univerzális lyukasztófejével és a 4000 x 2000 milliméteres lemezkapacitásával lehetővé teszi a felhasználó számára a lemezek rugalmas és kétoldalas alakítását 6 milliméteres lemez­vastagságig. Az újonnan kifejlesztett O-keret biztosítja a szükséges stabilitást, a gyors hidraulika pedig a percenkénti 800 leütést. A Boschert 4020 a gyors, 12 tárhelyes szerszámcserélővel (Revotool) maximum 96 darab szerszámot tud kezelni, amely csökkenti a szerszámváltás miatti üresjárati időket. A géphez opcionálisan rendelhető többek között a Boschert 4020 menetvágó egység, illetve fiber lézer (Combicut), amelynek maximális teljesítménye 4 kW lehet.

Gizelis: Hibrid hidraulikarendszer bevezetése a CNC élhajlítóknál

A hibrid technológia koncepciója a proporcionális szelepek felváltásán alapul, egy nagy funkcionalitású és teljesítményű motoros szivattyúegységre épülő meghajtórendszerrel. A változó sebességű szivattyúhajtás lényegében egy szervomotorral és vezérlőelektronikával felszerelt egységből, valamint egy speciális hidraulikaszivattyúból áll, amely képes változó és akár fordított áramlású működésre is. A változó fordulatszámú szivattyúmeghajtás alkalmazásával biztosítja a nagy teljesítményű hidraulika megbízhatóságát, teljes mértékben integrálva a kompakt elektronika energiahatékonyságát és dinamikáját.

AMB Picot: Easyroll 100% elektromos lemezhengerítőgép

Ez a 100 százalékban elektromos lemezhengerítő, amely speciálisan vékony lemezek hengerítésére készült, tökéletesen optimalizált az energiafogyasztás, a hengerlési pontosság és a könnyű karbantarthatóság tekintetében. Érintőképernyős digitális vezérléssel és az Easyroll gördülési rásegítés legújabb verziójával (V4) felszerelt a maximális kényelem érdekében. Az új termékcsalád 1-5 milliméteres lemezek hengerítésére alkalmas, és akár 80 százalékos energiamegtakarítást is biztosít a hidraulikus hengerítőgépekhez képest.

Eckert: Dual Flex 3D Plazma-oxigén cserélhető vágófej rendszer

Ez egy olyan eszköz, amely a két legrégebbi CNC-vágási módszert egy teljesen új szintre emeli. A két cserélhető vágópisztolyon alapuló megoldás a lehető legjobb vágási minőséget garantálja, egy rendszerben. Kicsit bonyolultnak tűnhet, de az erő az ötlet egyszerűségében rejlik. Megoldást keres a legkülönbözőbb vastagságú fémek vágásához? A Dual Flex 3D akár 100 milliméter vastagságban is képes vágni plazma- vagy lángvágóval, akár szögben is, beleértve a bonyolult kontúrokat. Ez teszi a Dual Flex 3D rendszert a gyártó- és karbantartó üzemek sokoldalú eszközévé.

A Metal Trading & Consulting Kft. kollégái május 16-19. között várják Önöket a Hungexpon az „A” pavilon 204/B standján!

www.mtckft.hu

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink