Gyártósor Robotokkal foglalkozik? Van egy jó hírünk

Robotokkal foglalkozik? Van egy jó hírünk

autopro.hu/H.J. | 2018.08.14 06:00

Robotokkal foglalkozik? Van egy jó hírünk

29 százalékos növekedéssel zárta a tavalyi évet az ipari robotok értékesítése, a gyártók összesen 380 550 darabot adtak el. Az új rekord annak is köszönhető, hogy az autóipar mellett más iparágakban is megnövekedett az igény az ilyen berendezésekre.

Az International Federation of Robotics (IFR) jelentése szerint lényeges növekedést mértek az ipari robotok iránti keresletben Kínában, az Egyesült Államokban, valamint Németországban is. Az ilyen berendezések Kínában a legkelendőbbek, ott eladásuk közel 58 százalékkal ugrott meg.

Iparágakra lebontva továbbra is az autóipar veszi igénybe a legtöbb ipari robotot, de a fém-, elektronikai-, és az élelmiszeriparban is megnőtt az igény a gépekre.

Az IFR (International Federation of Robotics) elnöke, Junji Tsuda szerint az ipari robotok növekedése világszerte óriási ütemben folytatódik.

A kulcsfontosságú trendek, mint a digitalizálás, az ember-robot együttműködés minden bizonnyal alakítják a jövőt és elősegítik a gyors fejlődést – mondta el Junji Tsuda.

A jelentés szerint a digitalizálás során a termelés egyre inkább összefonódik a virtuális adatok világával, ami teljesen új elemzési lehetőségeket nyit meg. A robotok új képességeket szerezhetnek a tanulási folyamatokon keresztül, ugyanakkor az iparág a robotok kezelésének egyszerűsítésére törekszik. Ez a fejlődés új megközelítést kínál az új, rugalmas gyártási folyamatokhoz.

A jövőben az ember-robot együttműködés hozzájárulhat a kis szériaszámú sorozatok magas komplexitású, rugalmas gyártásához.

Kiemelt Partnereink