Gyártósor Műszaki tudással a logisztika csúcsára lehet jutni

Műszaki tudással a logisztika csúcsára lehet jutni

autopro.hu/K.Á. | 2020.02.07 14:21

Műszaki tudással a logisztika csúcsára lehet jutni

Fotó: Pixabay

A vállalatok számára meghatározó a költségek kezelése, így kiemelkedően fontos szerepe van a beszerzésnek. A műszaki beszerzés továbbra is a logisztikai szektor legdinamikusabban fejlődő területe, ezért a műszaki tudás és/vagy affinitás nagy előnyt jelent a pályázóknak, állapítja meg a Hays Salary Guide 2020 munkaerőpiaci kiadvány. A toborzó és kiválasztó cég az Ipar 4.0 megoldásoknak a logisztika területén végbemenő markáns térhódítását látja.

A készletgazdálkodás és raktározás hatékonyságának növelése érdekében egyre több multinacionális gyártócég vezeti be a különböző IoT megoldásokat. Egyre több kollaboratív robot áll munkába, és a blockchain is kedvelt technológia. Ennek következtében a vállalatok leginkább a műszaki és technikai affinitással bíró jelölteket részesítették előnyben.

A technológiai újdonságok térnyerésének köszönhetően a LEAN eszközök szintén elengedhetetlenek a folyamatos fejlődés és fejlesztések fenntartásához. Az ezen a területen dolgozó szakeberek esetében kiemelkedően fontos az idegennyelv-ismeret, leginkább az angol.

A Hays az idei évet illetően arra számít, hogy a műszaki beszerzés mellett az indirekt beszerzés lesz a legkeresettebb terület, mindez annak a fényében, hogy a vállalatok továbbra is nagy figyelmet fordítanak a költségcsökkentésre, a folyamatok optimalizálására.

Kiemelt Partnereink