Gyártósor Megépült a Kirchhoff második esztergomi gyártóüzeme

Megépült a Kirchhoff második esztergomi gyártóüzeme

autopro.hu | 2024.06.05 13:16

Megépült a Kirchhoff második esztergomi gyártóüzeme

Fotó: Kirchhoff

A német Kirchhoff Automotive vállalathoz tartozó esztergomi Kirchhoff Hungária Kft. megalapítására 2004-ben került sor. A zöldmezős beruházásként elkészült gyár első hat évében kizárólag a Suzuki számára készítettek karosszériaelemeket, azóta pedig számos nemzetközi, prémium megrendelő igényeit szolgálja ki. A vállalat a változó piaci igények ellenére képes a növekedésre, hiszen az idei évben egy új gyártócsarnokkal is bővíti kapacitásait.

Hirdetés

A Kirchhoff Automotive mintegy 20 milliárd forintot fektet be Esztergomban és Dorogon az új gyártó- és logisztikai csarnokokba, illetve komplex robotvezérelt hegesztőtechnológiába, ezzel 100 új munkahelyet teremtve a régióban. Dorogi üzemükben május második felében indul el a sorozatgyártás négy megrendelő számára egy 6300 négyzetméteres korszerűsített gyártó- és logisztikai csarnokban. Az esztergomi új üzemükben pedig 2025 derekán kezdődik meg a szériagyártás.

Az új csarnok felépülése

2024 a termékportfólió szélesedéséről és a növekedésről szólt a Kirchhoff Hungária Kft. számára. Mint Méri Szilárd, a vállalat operatív ügyvezetője beszámolt róla, 2023. június óta dolgoztak az esztergomi második gyártóüzem felépítésén, hogy idén megkezdődhessenek az előszériás gyártások. Az új csarnok az esztergomi telephely keleti oldalán épült fel és ez az 5600 négyzetméteres csarnokpár csak az első fázisa az üzemterület kiterjesztésének. Az átadásra ünnepélyes keretek között május 31-én került sor.

Születésnap, csarnok- és fasor avató

A május végi csarnokavató rendezvény egy fontos mérföldkő a Kirchoff Hungária Kft. életében, hiszen az új csarnokpár átadásán túl ebben az évben ünneplik 20 éves fennállásukat Magyarországon, illetve a nemrég a vállalatról elnevezett fasor (Kirchhoff fasor) avatására is ezen a napon került sor.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink