Gyártósor Felvásárlás után: hatékonyabb turbinákat készíthet a GE

Felvásárlás után: hatékonyabb turbinákat készíthet a GE

MTI | 2016.04.05 09:55

Felvásárlás után: hatékonyabb turbinákat készíthet a GE

A General Electric lezárta a tengerentúli székhelyű, magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Metem Corporation felvásárlását, így precíziós hűtőfurat-megmunkálási technológiák birtokába jutott.

A két vállalat az 1970-es évek óta nagyon szoros kapcsolatot ápolt, az akvizíció lezárásakor a GE volt a Metem legnagyobb ügyfele. A GE közlése szerint a Metem hűtőfurat-megmunkálási technológiáival nőhet az ellátási lánc hatékonysága, csökkenhetnek a költségek, erősödik a vállalat korszerű, nagyhatékonyságú turbina-portfoliója.

A cég átveszi a Metem minden munkatársát és létesítményét, annak százhalombattai üzeme a jövőben a GE Power üzletágának veresegyházi gyárához fog tartozni. Joerg Bauer, a GE Magyarország elnöke közleményében kiemelte: a Metem felvásárlása újabb mérföldkő a GE és Magyarország partneri együttműködésének történetében, erősíti a hosszú távú növekedés iránti közös elkötelezettségüket, növeli ipari bázisukat az országban.

A most felvásárolt Metem Corporation gépi megmunkálású és szuperötvözetből készült, összeszerelt turbina-alkatrészek gyártására szakosodott cég, amely az energiatermelő, valamint a repülő- és űripari szektor számára szállít termékeket. A vállalat 2005-ben nyitotta meg Százhalombattán korszerű üzemét Metem Europe Kft. néven, ahol 50 hertzes motorokhoz készítenek hűtőfuratokat, és gyártanak regionálisan is versenyképes szervizalkatrészeket.

Az akvizíciót végrehajtó GE 1989 óta van jelen Magyarországon. A világ vezető digitális vállalata az ipart alapjaiban átalakító, egymással összekapcsolt, rugalmasan reagálni képes, prediktív szoftveralapú gépek és megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A GE Power világszinten vezető szerepet tölt be az áramfejlesztő technológiák területén.

Kiemelt Partnereink