Gyártósor Ezek a jövő gyártásának legújabb trendjei

Ezek a jövő gyártásának legújabb trendjei

autopro.hu/P.B. | 2021.06.03 04:22

Ezek a jövő gyártásának legújabb trendjei

Fotó: Vonalkód Rendszerház Kft.

Az okosgyártás, a 3PL logisztika, az ipari automatizálás és a mesterséges intelligencia legújabb trendjei és a legfontosabb piaci szereplők ezen a négy területen.

A Manufacturing Global című szaklap négy területen gyűjtötte össze röviden a legfontosabb aktuális trendeket. A 3PL logisztika (külső logisztika), az okosgyártás, az ipari automatizálás és a mesterséges intelligencia piaca került terítékre.

A külső logisztika (3PL – Third Party Logistics) szerepe 2020-ban igen jelentős volt az e-kereskedelem és a kiszervezések miatt. A piac értéke 919,12 milliárd dollár volt, ez a Precedence Research becslése alapján 2027-re közel a duplájára, 1710 milliárd dollárra nőhet.

A terület fő piaci szereplői a lap gyűjtése alapján: a Burris Logistics, a CEVA Logistics, a C.H. Robinson Worldwide (CHRW) Inc., a DB Schenker Logistics, a FedEx Corporation, a BDP International, a UPS a Supply Chain Solutions, Inc., a Kuehne + Nagel International AG, a J.B. Hunt Transport Services, Inc., a Nippon Express Co. és az XPO Logistics.

Okosgyártás

Egy korábbi becslés szerint a 2020-as 175 milliárd dolláros piacról az okosgyártás 2026-ra a 303 milliárd dollárt is elérheti. A Fortune Business Insights szerint azonban még nagyobb lehet ez a növekedés, és 2028-ra az 576 milliárd dollárt is elérheti az okosgyártás piaca.

Ennek a technológiának a kulcsszereplői a következő cégek: ABB, Siemens AG, General Electric, Mitsubishi Electric Corporation, Robert Bosch GmBH, Rockwell Automation Inc., Schneider Electric, Honeywell International Inc., Emerson Electric Co., Fanuc Corporation, Yokogawa Electric Corporation és a Telefonaktiebolaget LM Ericsson.

Ipari automatizálás

Ezen a területen még gyorsabb növekedés várható, ugyanis itt a járvány egyfajta gyorsító funkcióval is rendelkezett: az emberek egyre kényelmesebb, egyre könnyebb megoldásokat várnak az olyan területeken is, mint a vásárlás, a közlekedés és persze a munkahelyek.

Az éves növekedés itt 9,3 százalékos átlagosan, 2027-re a 306 milliárd dollárt is eléri majd a piac értéke. Ezen a területen az ABB, a Siemens, a General Electric, a Schneider, az Endress+Hauser, a Yokogawa, a Honeywell, a Kuka, a Wika, az Azbil, a Fuji, a 3D Systems és a HP a legfőbb katalizátorok.

Mesterséges intelligencia

A Research and Markets várakozásai szerint a mesterséges intelligencián alapuló megoldások piaca 2026-ra 227,5 milliárd dollárosra nőhet, egészen komoly, évi átlagosan 28,6 százalékos emelkedéssel. Itt a növekedés fő katalizátorai a következő vállalatok: NVidia Corporation, IBM Corporation, Intel Corporation, Samsung Electronics Co Ltd., Microsoft Corporation, Google Inc., Baidu Inc., Qualcomm Incorporated, Huawei Technologies Co. Ltd., Fujitsu Ltd., H2O.ai, Juniper Networks, Inc., Nokia Corporation, ARM Limited, Hewlett Packard Enterprise, Oracle Corporation, SAP, Siemens AG, Apple Inc., General Electric, ABB Ltd. és az LG Electronics.

Kiemelt Partnereink