Gyártósor Ez lehet a megoldás a túl kevés képzett munkaerőre

Ez lehet a megoldás a túl kevés képzett munkaerőre

autopro.hu/P.B. | 2021.05.27 06:20

Ez lehet a megoldás a túl kevés képzett munkaerőre

Fotó: Pixabay

A gyártási folyamatok digitalizálásával a munkaerőnek is át kell, vagy kellene alakulnia, de ez nem megy egyik napról a másikra. Azonban az amerikai TwinThread megoldást kínálhat erre a kihívásra a feldolgozóipar számára.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb kihívás a mai gyáriparban, hogy a munkaerő képzettsége nem követi le a digitalizációs folyamatok sebességét. A Gartner 2020-as felmérése szerint a megkérdezett vállalatok 57 százaléka küzdött azzal a problémával, hogy nem rendelkezett elég képzett dolgozóval a digitális átálláshoz.

A Fictiv és a Dimensional Research közös kutatása alapján a vállalatok 45 százaléka számára gondot jelent, hogy nem rendelkezik elegendő anyagi forrással ahhoz, hogy elég jól képzett szakembert vehessen fel, akikkel a digitális átállást megvalósíthatja, 44 százalék eleve nem is talál ilyen munkaerőt az Egyesült Államokban.

Megoldást kínál a TwinThread

A TwinThread nevű amerikai vállalat kidolgozta az úgynevezett Predictive Operations Platform nevű szoftvert, ami hat prediktív alkalmazással rendelkezik. Ez a platform biztosítja a gyártóknak azt a támogatást, amivel zökkenőmentesen mehet végbe a digitális átalakulás.

A Manufacturing Global szerint a szoftver rendkívül gyorsan, akár egy óra alatt is elvezeti az informatikai végzettséggel nem rendelkező felhasználókat az adatoktól azok értékeléséig, így könnyen kiolvashatóak a szükséges információk az adatbázisokból.

Erik Udstuen, a TwinThread vezérigazgatója röviden úgy foglalta össze a szolgáltatás lényegét, hogy ezzel lehetősége nyílik a gyártóknak új alkalmazásokat kipróbálni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink