Gyártósor Motorgyárat épít Kínában a Jaguar Land Rover

Motorgyárat épít Kínában a Jaguar Land Rover

Biró Csongor | 2014.06.16 11:50

Motorgyárat épít Kínában a Jaguar Land Rover

Az indiai Tata tulajdonában lévő Jaguar Land Rover motorgyár építését készíti elő jelenlegi kínai gyárának közelében. Ez lesz a brit márka első motorgyára Nagy-Britannián kívül.

Hirdetés

A Jaguar Land Rover az autógyártást jövő év elején kezdi meg a Chery Automobile vállalattal közösen tulajdonolt csangsui üzemében. Várhatóan szabadidő-autó érkezik a gyártósorról, a kínai modell nevét nem árulták még el. A motorgyártó termelésének indulását sem közölték még, de az biztos, hogy a márka új generációs négyhengeres motorjai készülnek ott.

Ilyen lehet a legkisebb Jaguar

Kína nagyon fontos piac mind a Jaguar, mind a Land Rover számára, 2015-re a két márkából 150 ezer autó eladását tervezik Kínában. Tavaly 425 006 autót értékesítettek világszerte, a nyereség felét Kínában szerezték, többnyire a Range Rover és a Range Rover Sport kedvező fogadtatásának következtében.

Kínán kívül is van élet, ezt bizonyítja, hogy a márka 2015-ben motorgyárat épít az angliai Wolverhampton közelében. Az új négyajtós Jaguar XE (a hármas BMW ellenfele) kapja meg elsőként a brit gyár dízel- és benzines erőforrásait. A Jaguar Land Rover modellekben jelenleg Ford-motorok dolgoznak.

Kiemelt Partnereink