Gyártósor Gyártósorra került az Audi Q2

Gyártósorra került az Audi Q2

autopro.hu/G.I. | 2016.07.07 10:20

Gyártósorra került az Audi Q2

Megkezdték a négykarikás kompakt SUV sorozatgyártását Ingolstadtban, amelyet a Q modellcsalád belépő szintű tagjának szánnak.

Hirdetés

Az új Q2 az A3 gyártósorán készül, vagyis ugyanazt az utat járja be a karosszériaüzemtől a fényezésen át az összeszerelő csarnokig, mint a népszerű modell. Ennek a helyzetnek az érdekessége, hogy jelentősebb leállás nélkül kellett kibővíteni, felkészíteni a gyártósort az új típus érkezésére - logisztikai újratervezést is igényelt a sorozatgyártás megkezdése.

Így indult útjára a karosszériaüzemből az első példány

Az Audi Q2 modellek termelését fokozatosan futtatják fel, amíg el nem érik a naponkénti 450 példányos értéket.

Az új négykerekűt hétköznapi és szabdidős célokra is bátran ajánlja a gyártó: 5 millió különféle módon variálható össze a kiegészítők bőséges tárháza, így is garantálva az egyedi felhazsnálói élményt. Induláskor hat motorváltozattal kínálja az Audi a Q2-eseket: három TFSI és három TDi erőforrás közül választhat a vásárló, a 116-190 lóerős tartományban.

Itt már a gyártási folyamat legvégén ünnepelnek a munkatársak (a nyitóképen a lakküzem kollégái köszöntik az új jövevényt)

Az Audi Ingolstadt-i üzeme Európa második legnagyobb autógyára: küzül félmillió autó készül ott évente, miután átlagosan 30 másodpercenként gurul le egy új modell a sorról. Ez naponta több, mint 2500 autó gyártást jelenti.

Kiemelt Partnereink