Gyártósor 1,4 milliárd dollárból kezd additív gyártásba a GE

1,4 milliárd dollárból kezd additív gyártásba a GE

autopro.hu/B.B. | 2016.09.08 09:05

1,4 milliárd dollárból kezd additív gyártásba a GE

Az Arcam és az SLM Solutions Group megszerzésével a GE a 3D-nyomtatás egyik részpiacán szerezhet nagyobb részesedést.

Újabb területen erősíthet a General Electric: a svéd Arcam és a német SLM Solutions felvásárlásával a fémalapú additív gyártással foglalkozó részleget fejleszti a vállalat. A GE 1,4 milliárd dollárt, vagyis 385 milliárd forintot szán a két tranzakcióra, melyet követően a repülőgépipar vagy az egészségügy jelentős beszállítójává is válhat.

Az Arcam 285 főt foglalkoztató vállalat, mely tavaly 68 millió eurós árbevételt ért el, míg az SLM 260 főnek ad munkát, árbevételként pedig 2015-ben 74 millió dollárt könyvelhetett el. A GE megerősödő, additív gyártással foglalkozó divíziója 2020-ra egymilliárd dollár értékűvé növekedhet, ám ennek segítségével a várakozások szerint az azt követő évtizedben 3-5 milliárd dollárral csökkenhetnek a cég költségei. Az additív gyártás során nem egy meglévő tömböt alakítanak a kívánt formára, hanem 3D-nyomtatók segítségével a tervezett alkatrészt annak rétegeinek fokozatos hozzáadásával állítják elő.

A két felvásárolt cég szerkezetét és székhelyét a GE annak ellenére nem kívánja megváltoztatni, hogy az Arcam és az SLM két különböző technológiával gazdagítja a vállalat portfólióját, számol be a The Engineer.

Kiemelt Partnereink