Gyártók Viszlát, Audi TT!

Viszlát, Audi TT!

MTI | 2019.05.23 16:30

Viszlát, Audi TT!

Az Audi kivezeti a Győrben gyártott TT sportautó modellt a kínálatából, és egy elektromos meghajtású modellt vezet be helyette – mondta a német autógyártó társaság vezetője csütörtökön Neckarsulmban, a részvényesek közgyűlésén.

Bram Schot, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke beszédében kiemelte, hogy a társaság a következetességre és az összpontosításra törekszik, ami azt jelenti, hogy az erőforrásokat a "kulcsprojektekre" koncentrálják, és csökkentik az új modellek és a kínálat egészének "komplexitását". A hagyományos hajtásrendszerű modellek csaknem egyharmadát "töröltük, és továbbra is átfésüljük portfóliónkat" – mondta az Audi vezetője.

– Az összpontosításhoz az is hozzátartozik, hogy bizonyos dolgokat "elenged" az ember, "például az Audi TT-t" – fogalmazott Bram Schot. Elmondta, hogy a sportautót "néhány éven belül" felváltja egy új, elektromos meghajtású modell, amely ugyanabba az árkategóriába tartozik majd, mint a TT.

Ezzel szemben nem olyan régen, március 14-én, az Audi Hungaria éves sajtótájékoztatóján ennek ellenkezőjéről számolt be a győri gyár igazgatója, Achim Heinfling.

– Szívügyünk, hogy a jövőben is legyen Győrben Audi TT. Nincs döntés a modell kifutásáról – mondta két hónappal ezelőtt Achim Heinfling. Sőt, még azt is hozzátette, hogy a következő három évben egészen biztosan gyártani fogják.

Hogy pontosan mikor vezetik ki és meddig gyártják még a modellt, arról nincsenek egyelőre információink.

Kiemelt Partnereink