Gyártók Vásárlási roham indult az utolsó Audi R8-asokért

Vásárlási roham indult az utolsó Audi R8-asokért

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.04 06:16

Vásárlási roham indult az utolsó Audi R8-asokért

Fotó: Audi

Mivel az R8 gyártása márciusban véget ért, a vásárlók alig várták, hogy éljenek az utolsó lehetőséggel, és pontosan a saját igényeiknek megfelelő autót rendelhessenek.

Két generáción átívelő, 18 év történet után március végén hivatalosan is befejeződött az Audi R8 gyártása. Annak ellenére, hogy nem erősítették meg hivatalosan, hogy lesz-e közvetlen utódja, a közkedvelt szuperautó méltó búcsút vett, mivel eladásai az utolsó hónapokban majdnem megduplázódtak.

Akár a piac szeszélye, akár a rajongók lelkesednek, hogy éljenek az utolsó lehetőséggel, és rendeljenek egy R8-ast pontosan a saját igényeik szerint, a V10-es szuperautó eladásai az első negyedévben elérték a 181-et az Egyesült Államokban, ami 87 százalékos növekedés 2023 első negyedévéhez képest.

És nem ez volt az egyetlen nagy teljesítményű Audi, amely sok vevőt vonzott az amerikai piacon. A négykarikás márka teljesen elektromos sportkocsijának, az e-tron GT-nek az eladásai 7 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. Ez összesen 776 kiszállítást jelent az év első három hónapjában. Valójában az egész e-tron kínálat jól indult idén. Az Audinak 2024 első negyedévében 1905 Q4 e-tron és 773 Q4 Sportback e-tron-t sikerült értékesítenie, ami 14 százalékkal, illetve 54 százalékkal több, mint egy évvel korábban – írja a Carscoops.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink