Gyártók Vannak, akik félnek, hogy az Audi elviszi a termelést – kommentekből válogattunk

Vannak, akik félnek, hogy az Audi elviszi a termelést – kommentekből válogattunk

Pardavi Mariann | 2019.01.25 13:21

Vannak, akik félnek, hogy az Audi elviszi a termelést – kommentekből válogattunk

Emberemlékezet óta nem volt példa ilyen mértékű sztrájkra, mint ami január 24-én kezdődött a győri Audinál. A szakszervezet és a vállalat álláspontja ismert, de mit gondolnak az emberek a bojkottról? Az Autopro Facebook oldalára érkezett hozzászólásokból válogattunk.

Hirdetés

Az előzményekről annyit, hogy az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ) január 23-án jelentette be, hogy az eredménytelen bértárgyalások miatt január 24-től 168 órás, vagyis egyhetes sztrájkot hirdet. Az első napon szinte minden dolgozó bojkottálta a munkát, az esti műszak a Beatrice híres slágerét, a 8 óra munka címűt énekelve sztrájkolt.

Jogosak a dolgozók követelései? Véget ér a sztrájk a kihirdetett egy hét előtt? Hogyan értékelik a szakszervezet lépését az emberek? Az Autopro Facebook oldalán megosztott cikkeink vegyes képről árulkodnak. Ezekből válogattunk.

Vannak, akik teljes mellszélességgel a sztrájkolók mellett állnak. Ilyen például Gyula, aki az egyetlen hajrá szót öt lángnyelvvel fejelte meg.

István is egyetért, szerinte nem szabad megállni, sztrájkhullámot kell indítani az országban.

Norbert és Péter szerint viszont nem eszik olyan forrón a kását. Úgy gondolják, hogy a vállalat korrekt fizetést ad, és az ország másik felében örülnének ilyen mértékű béreknek.

Gábor arról ír, hogy akár hétfőn megállapodás születhet, ugyanakkor a kommentje végén megpendíti azt a régi félelmet, miszerint mi történik, ha a vállalat fogja magát és elviszi a termelést Magyarországról.

Benjámin is hasonlóra világít rá azzal, hogy szerinte az Audi nagyon sokat tett a régió fejlődéséért, és nem egy ilyen vállalatot kellene büntetni.

Kiemelt Partnereink