Gyártók Megállt a termelés a győri Audiban, kártyáznak a dolgozók

Megállt a termelés a győri Audiban, kártyáznak a dolgozók

Szabó Fanni | 2019.01.24 10:21

Megállt a termelés a győri Audiban, kártyáznak a dolgozók

Megkezdődött a sztrájk a győri Audi Hungáriánál január 24-én reggel 6 órától. Az dolgozók többsége bojkottálta a munkát és mint megtudtuk a szakszervezettől, az egész gyár területén leállt a termelés.

Hirdetés

Magyar kártyákat rendelt az Audi Hungária Független Szakszervezet, hogy tartalmasan tölthessék az időt azok a dolgozók, akik ma reggel nem vették fel a munkát. Az Audi Hungaria Független Szakszervezete (AHFSZ) szerdán jelentette be, hogy az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre és 168 órás sztrájk vette kezdetét január 24-ől az Audi teljes területén.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hányan bojkottálták a munkát, ugyanis csak azok a dolgozók tettek írásos nyilatkozatot, akik nem akarnak sztrájkolni.

– A sztrájkőreink végigjárták a területeket a gyárban és kijelenthetjük, hogy egyetlen sor sem megy, megállt a termelés, áll az egész gyár – tudtuk meg Csalogány Györgytől, az AHFSZ elnökhelyettesétől.

Információink szerint a vállalat eddig nem kereste fel a szakszervezetet. Úgy tudjuk, ezekben a percekben is tanácskoznak.

Eközben a szomszédos országokban lévő szakszervezetek újabb szolidaritási nyilatkozatokat küldenek az AHFSZ-nek. Csehországból és Lengyelországból például már jelezték, hogy Győrbe utaznak, hogy a gyár mellől támogassák a sztrájkolókat. De akadt olyan is, aki anyagilag támogatná a szakszervezet munkáját, sőt sztrájkalap létrehozása is szóba került.

A sztrájkolók az Audival történt megállapodás alapján jelenleg a team-szobákban, irodákban, ebédlőkben tartózkodnak, de lehetőségük van büfébe menni és dohányozni is.

A mai napon több helyszínen tájékoztatókat tartanak a dolgozóknak, akik 11 órakor vonulnak ki demonstrálni a gyárudvarra, a Pipacsnak nevezett konferenciaépület épület elé.

A 168 órás sztrájk – ha nem történik megállapodás a két fél között – január 31-ig tart.

Kiemelt Partnereink