Gyártók Válságban is „szárnyal” itthon a Pappas Auto

Válságban is „szárnyal” itthon a Pappas Auto

2010.04.15 10:07

Válságban is „szárnyal” itthon a Pappas Auto

100 millió forintos beruházással új telephelyet hozott létre Debrecenben a Pappas Auto Magyarország Kft. – jelentette be Friedrich Lixl ügyvezető igazgató a telep szerdai sajtóbemutatóján, ahol bemutatkozott a szárnyas Mercedes, az SLS AMG is.

Hirdetés

A cég a tavalyi autópiaci nehézségek után az idén a helyzet stabilizálódására, a későbbiekben pedig már fellendülésre számít, mind a személygépkocsik, mind pedig a haszonjárművek értékesítésében – mondta a cégvezető az MTI-nek.

A Mercedes SLS AMG szárnyas modellje.

A húszezer négyzetméteres területen létrehozott debreceni telephelyet négy hónap alatt teljes értékű Pappas autócentrummá építették ki. Helyet kapott benne a Mercedes-Benz személygépkocsik és haszonjárművek értékesítése és szervizelése. Új alkatrészraktár létesült, s megtalálható itt a DAF márka járműveinek szervize éppúgy, mint a Fiat személyautók és a Fiat Professional haszonjárművek értékesítésére és javítására szolgáló üzemegység – tette hozzá.

A debreceni sajtótájékoztató keretében Magyarországon első ízben mutatták be a Mercedes-Benz tuning-vállalatánál megálmodott, könnyűfém szerkezetű szuper-sportautót, az 571 lóerős, százra 3,7 másodperc alatt gyorsuló SLS AMG modellt és az új E-osztály kabriót is. Az újdonságokat a mostani nyitott hétvégén ismerhetik meg a száguldás szerelmesei.

Korábban elhangzott, hogy a Pappas Auto Kft. az idén már növekedést tervez a gépkocsi-értékesítésben, a 2009. évi 2846 darab után, 3200 személy- és teherjármű eladását tartja lehetségesnek a magyarországi piacon. A vállalat árbevétele 2009-ben a 2008. évi 44,3 milliárd forintról 27,8 milliárdra mérséklődött. A Németországban és Ausztriában is tevékenykedő Pappas Auto magyarországi tagja a Daimler márkáit forgalmazza elsősorban. A Pappashoz kötődik Magyarországon a Mercedes márka eladásának 89 százaléka, a Chrysler-Dodge 80 százaléka, ugyanakkor 28 százalékkal a KIA legnagyobb értékesítője is Magyarországon.

Mercedes SLS AMG. Egy menetpróba hangjai.
Hirdetés

Kiemelt Partnereink