Gyártók Úttörő e-autót mutatott be a Citroën

Úttörő e-autót mutatott be a Citroën

autopro.hu/P.B. | 2023.01.30 06:19

Úttörő e-autót mutatott be a Citroën

Fotó: citroencommunication-echange.com

A Citroën bemutatta az első olyan elektromos autóját, amelyet az indiai piacon fog értékesíteni. Az új ë-C3 a tavaly bemutatott belső égésű motorral szerelt változatra épül, és már februártól kapható lesz az országban.

Az indiai piacra szánt Citroën ë-C3 29,2 kilowattórás akkumulátorral működik, hatótávolsága 320 km. Az elektromos motor 42 kilowatt teljesítménnyel rendelkezik Az autó végsebessége 107 kilométer/óra. A töltés mind a váltakozó, mind az egyenáramú aljzaton lehetséges, gyorstöltővel 57 perc alatt 10-ről 80 százalékra tölthető, míg egy normál 15 amperes konnektor 10,5 óra alatt tölti fel 10 százalékról 100-ra az akkumulátort.

A Citroën várhatóan 8–13 millió rúpia (körülbelül 9-14 ezer euró) árkategóriában mutatja be az új, kis elektromos autóját Indiában. Összehasonlításképpen a helyi piacon népszerű Tiago EV 849 ezer rúpiás alapáron került piacra, ami körülbelül 10.700 eurónak felel meg. Az a modell 19,2 kilowattórás akkumulátorral és 250 kilométeres hatótávval bír.

A piaci bevezetés időzítése kedvezőnek mondható, mivel más OEM-ek lassabban célozzák meg a nehéznek (alacsony árszabású) indiai piacot: a helyi Maruti első elektromos járműve csak 2025-ben jelenik meg, míg a Hyundai elektromos autói két-három éven belül várhatóak.

Indiában egyelőre nagyon kezdetleges a töltési infrastruktúra, ám a következő két évben 25 ezer töltőt terveznek telepíteni az országban – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink