Gyártók Ultiumos modellekre cseréli sikeres autóit a GM

Ultiumos modellekre cseréli sikeres autóit a GM

autopro.hu/P.B. | 2021.08.04 07:21

Ultiumos modellekre cseréli sikeres autóit a GM

Fotó: GM Corporate Newsroom

Több új elektromos modell érkezése várható a General Motors égisze alatt, ezzel egyidőben azonban régi ismerősöktől kell majd búcsúzni. A GM számos belső égésű motorral szerelt modelljét igyekszik elektrifikálni a következő években.

A General Motors lecseréli a Bolt és a Bolt EUV modelljeit a következő években: a tervek szerint 2023-ban és 2024-ben jelenne meg két új tisztán elektromos crossover, amik ráadásul a GM által fejlesztett Ultium-platformra épülnének.

Itt nem áll meg az amerikai OEM, a Chevrolet Camaro utódja egy tisztán elektromos, teljesítményorientált szedán lehet 2024-től, bár egyes amerikai források szerint 2026-ig marad a Camaro utolsó generációja.

Elektromos Cadillac-ek is jönnek

A Cadillac XT4, XT5 és XT6 modellek szintén elektromos utódokat kapnak az évtizedben, ezek a Lyriq, Optiq és a Symboliq neveket kapnák. Korábbi hírek szerint egyébként a General Motors a Cadillac-et szánja az elektrifikáció zászlóshajójának.

Az electrive.com szerint a Chevrolet Spark és Trax, valamint a Buick Encore is kivezetésre kerül a közeljövőben, ám ezek utódját még nem nevezték meg.

Nagyszabású elektrifikáció

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a GM 2025-ig harminc akkumulátoros elektromos modellt dob a piacra, emellett szintén 2025-ig 20-27 milliárd dollárt fektet az elektromobilitással kapcsolatos kutatásokra és fejlesztésekre.

Eddig konkrétumként azt jegyezhetjük fel, hogy a Chevrolet Lyriq bemutatkozását 2022 végéről 2022 elejére ütemezte át a GM.

Kiemelt Partnereink