Gyártók Újraindult a Volkswagen ID. Buzz gyártása

Újraindult a Volkswagen ID. Buzz gyártása

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.06 14:21

Újraindult a Volkswagen ID. Buzz gyártása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Nem sokkal bemutatása után már le is kellett állítani a Volkswagen ID. Buzz gyártását. A leállást az akkumulátorok problémája okozta, de ezt mostanra sikerült megoldani. A gyártás újraindult Hannoverben, a kiszállítások nem fognak csúszni.

Hirdetés

Július negyedikén rendben lezajlott a termelés újraindítása a VW Haszongépjárművek egy szóvivője szerint. Az akkumulátorok már megfelelnek a gyártó minőségi kritériumainak. Az egyhetes leállás oka, hogy egyes cellák nem hozták a várt teljesítményt, ennek következménye pedig feszültségesés volt, ami az autó hatótávját és élettartamát is hátrányosan befolyásolhatta volna.

Az érintett cellák egy új beszállítótól származnak, ezért csak a hannoveri üzem volt érintett, a többi MEB platformos autót gyártó egység nem. A Zwickauban és Emdenben található gyárak az LGES-től, Wroclawból kapják az akkumulátorokat. A cellákkal kapcsolatos problémára egy belső vizsgálat során derült fény.

Nem nagy kiesés

A termelés újraindítása óta 500 ID. Buzz készült el, de még nem kezdődtek el a kiszállítások a vevők részére. Az eddig készült példányok tesztautók és kiállított darabok lesznek a szalonokban. A legyártott autókat megvizsgálják, hogy érinti-e őket a probléma, és ha kell, kicserélik az akkumulátoraikat. A fennakadás ellenére továbbra is októberre időzíti a Volkswagen az ID. Buzz kiszállításainak megkezdését. A leállás alatt nagyjából 200 autó nem készült el, amit állítása szerint könnyen kompenzál majd a Volkswagen Haszonjárművek. Jelenleg 45 ID. Buzz készül egy nap Hannoverben, ez az év végére 180-ra emelkedik majd — áll az electrive.com írásában.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink