Gyártók Újabb visszahívás előtt állhat a Mercedes-Benz

Újabb visszahívás előtt állhat a Mercedes-Benz

autopro.hu/V.M. | 2023.09.15 14:16

Újabb visszahívás előtt állhat a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz hamarosan ismét arra kényszerülhet, hogy autói egy részét visszahívja. Ezúttal a német közlekedési hatóság, a KBA által törvénysértőnek talált kibocsátásszabályozó eszközök állnak a háttérben.

Hirdetés

A Deutsche Umwelthilfe (DUH) német környezetvédő szervezet honlapján a KBA egy kiszivárogtatott levele jelent meg, amiben az áll, hogy a hatóság három kifogásolt eszközt talált a Mercedes Euro 6-os károsanyag-kibocsátási normának megfelelő járműveiben.

A KBA arra szólítja a gyártót, hogy orvosolja a problémát, máskülönben az érintett járművek forgalomból kivonását fogja elrendelni. Levelében a hatóság az Európai Unió Bíróságának egy tavalyi határozatára hivatkozik, mely szerint a szóban forgó emissziószabályozó eszközök alkalmazása bizonyos körülmények között illegális.

Az uniós bíróság döntése a Volkswagen egy olyan szoftvere kapcsán született, mely a 15-33 Celsius fok közötti hőmérséklettartományon kívül csökkentette a kipufogógázok visszavezetését, ezáltal a nitrogén-oxidok kibocsátását az EU-s határértékek fölé emelve.

Már van megoldás

A Mercedes-Benz, egy frissen kiadott közleménye szerint együttműködik a KBA-val, illetve már a probléma megoldása is a kezében van egy szoftverfrissítés képében.

A gyártónak eredetileg július 27-ig kellett volna beazonosítani a probléma által érintett járműveket, majd azok visszahívásáról gondoskodnia, azonban közlése szerint a hatóságtól további időt kapott – számolt be a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink