Gyártók Újabb visszahívás a Volkswagennél

Újabb visszahívás a Volkswagennél

autopro.hu/H.J. | 2019.08.28 10:01

Újabb visszahívás a Volkswagennél

679 000 gépjárművet hív vissza a Volkswagen elektronikai meghibásodás miatt, ez minden 2011 óta eladott járműre vonatkozik az Egyesült Államokban.

A gyártó szerint a sofőrök a jármű leállítása után anélkül is eltávolíthatták a kulcsot, hogy az autót biztonságosan leparkolták volna, így növelve a kockázatot, hogy az autó magától elgurul.

A problémát a szilikát felhalmozódása okozhatta egy váltókar mikrokapcsolójának érintkezőjén. A vállalat azt ígérte, hogy a kereskedők másik kapcsolót és áramköri kártyát is telepítenek, a hibás mikrokapcsolót pedig letiltják az érintett járműveken.

A Volkswagen szóvivője, Mark Gillies szerint a visszahívással kapcsolatban nem jelentettek baleseteket.

A visszahívás a Jetta, Beetle, Beetle Convertible, Golf, Golf Sportwagen és GTI modellekre vonatkozik – tájékoztatott a CNBC hírügynökség.

A Volkswagen alig egy hete jelentette be, hogy elektronikai meghibásodás veszélye miatt 700 ezer Tiguan és Touran típusú autót hív vissza szervizre. A meghibásodás a panorámatető megvilágításában keletkezhet, a berendezésbe nedvesség szivároghat be, ami rövidzárlatot okozhat.

Kiemelt Partnereink