Gyártók Újabb probléma adódott az elektromos Hyundai Konákkal

Újabb probléma adódott az elektromos Hyundai Konákkal

autopro.hu/V.M. | 2020.12.08 14:22

Újabb probléma adódott az elektromos Hyundai Konákkal

Fotó: Hyundai Newsroom

Az elektromos Hyundai Konákat a tűzveszélyes akkumulátorok mellett fékprobléma is érintheti. A dél-koreai közlekedési minisztérium nemrég arról adott tájékoztatást, hogy a Hyundai 50.864 elektromos Konát és Nexo üzemanyagcellás SUV-t hív vissza az elektronikus fékrendszer (EBS) meghibásodása miatt.

A minisztérium közlése szerint az EBS szoftverhiba miatt nem működhet megfelelően. Az nem derült ki, hogy a hibajelenség vezetett-e már balesethez.

Azt sem tudni, hogy a visszahívás más piacokra is kiterjedhet-e. A Kona az egyik legnépszerűbb tisztán elektromos autó Európában, októberben 5261 eladással a harmadik helyet foglalhatta el. Továbbá a villanyhajtású Konák több mint háromnegyedét Koreán kívül értékesítik, így a visszahívás kiterjesztése sok járművet érinthetne.

Dél-Koreában körülbelül 40 ezer, 2019 májusa és 2020 novembere között gyártott teljesen elektromos és hibrid, valamint 10.138 darab, 2018. január és 2020. november között készült Nexo hidrogén üzemanyagcellás crossovert rendelnek a szervizekbe.

A minisztérium azt is bejelentette, hogy a Kia 1895 Soul elektromos autót fog visszahívni egy hasonló hiba miatt – olvasható a Reuters oldalán.

Októberben a Hyundai már elindított egy világszerte mintegy 77 ezer elektromos Konára kiterjedő visszahívást, miután két év alatt több mint tucatnyi jármű gyulladt ki hibás akkumulátorok miatt Koreában, Kanadában, illetve Európában.

Kiemelt Partnereink