Gyártók Újabb hidrogénes kamionokat épít a Daimler

Újabb hidrogénes kamionokat épít a Daimler

autopro.hu/V.M. | 2023.12.22 09:21

Újabb hidrogénes kamionokat épít a Daimler

Fotó: Daimler Truck

A Daimler Truck újabb GenH2 folyékony hidrogént használó üzemanyagcellás teherautókat gyárt azzal a céllal, hogy partnereivel valós viszonyok között teszteljék azokat. A járművek 2024-től az Amazon, Air Products, Holcim, Ineos és Wiedmann & Winz vállalatoknál állnak üzembe.

Hirdetés

A már eddigi, pályán és közutakon végzett teszteket követően a Daimler Truck szerint „előrehaladott fejlesztési fázisban” van a GenH2 teherautója, amit most jövőbeli vásárlókkal közösen fognak próbára tenni.

A 2027-ben sorozatgyártásba kerülő traktor tesztflottája öt járműből fog állni, melyeket a már említett vállalatok fognak üzemeltetni 2024 közepétől. A járművek mindegyike Németországba kerül, ahol különböző hosszú távú fuvarozási feladatokat fognak ellátni – ilyen lesz például az építőanyagok vagy konténerek szállítása.

Mindenki nyer

A Daimler Truck egy olyan dolognak tekinti a teszteket, amikkel mindenki nyer. „A vásárlóink a mindennapi valós körülmények között ismerhetik meg az üzemanyagcellás technológiát, miközben a mérnökeink jobban megismerhetik a vásárlói igényeket és a releváns felhasználási módokat, amiket figyelembe vehetnek a sorozatgyártás előtti fejlesztésben” – mutatott rá Andreas Gorbach, a Daimler teherautó technológiáért felelős igazgatója.

Az electrive.com szerint a járművek töltésére Wörth am Rhein és Duisburg településeken állítanak fel töltőállomásokat. Utóbbi esetében az Air Products mobil töltőállomását alkalmazzák majd, míg Wörth-nél a Lindével közösen fejlesztett új töltési technológiát fogják tesztelni, ami az eddigieknél is gyorsabb újratöltést biztosít.

A Daimler a GenH2-vel ezer kilométeres hatótávolságot szeretne elérni, és az ősz alkalmával bizonyították, hogy ez egy realisztikus cél. Akkor a típussal újratöltés nélkül 1047 kilométert tettek meg Németországban.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink