Gyártók Újabb autógyártókat vonzana magához Olaszország

Újabb autógyártókat vonzana magához Olaszország

autopro.hu/V.R. | 2023.12.22 08:19

Újabb autógyártókat vonzana magához Olaszország

Fotó: Pixabay

Az olasz kormány azon dolgozik, hogy a Stellantis mellett más nagy autógyártókat is ösztönözzön az országban történő gyártásra és a termelés fellendítésére.

A parlamentben felszólalva Adolfo Urso, Olaszország ipari minisztere, kijelentette, hogy Róma célja az, hogy megállapodást kössön a Stellantis-szal, annak érdekében, hogy 2028-ig 1 millió járműre növeljék a személygépkocsik és kisteherautók éves hazai gyártását.

„Olaszország egynél több autógyártót érdemel” - mondta Urso, hozzátéve, hogy a kormány tisztviselői felkeresték a nagy külföldi autógyártókat azzal a céllal, hogy gyárakat létesítsenek az országban. Elárulta azt is, hogy néhányukkal már technikai megbeszélést folytatnak az új gyártóüzemek építésének helyszíneiről.

Az olaszországi termelés az idén várhatóan valamivel több mint 500 ezer személygépkocsit fog kitenni, szemben az országban idén regisztrált több mint 1,5 millió autóval. Jelenleg a Stellantis, akinek egyéb márkái közé tartozik az Alfa Romeo és a Maserati, Olaszország egyetlen nagy autógyártója.

Már vannak feltételezések

Kettő, az ügyet közelről ismerő forrás szerint a kormány kapcsolatban áll az elektromos autókat gyártó Teslával és egy meg nem nevezett kínai gyártóval. A Reuters további információi szerint Elon Musk, a Tesla alapítója a múlt hétvégén Rómában részt vett Giorgia Meloni miniszterelnök pártjának összejövetelén.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink