Gyártók Új taggal erősödik az autóipar európai lobbiszervezete

Új taggal erősödik az autóipar európai lobbiszervezete

autopro.hu/V.M. | 2023.10.20 12:16

Új taggal erősödik az autóipar európai lobbiszervezete

Fotó: ACEA

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) igazgatótanácsa jóváhagyta a Nissan csatlakozási kérelmét, amivel többszöri csökkenés után ismét nő a brüsszeli központú szervezet tagjainak száma.

A japán Nissan 2024. január 1-től válik az autóipari érdekvédelmi szervezet tagjává. A vállalat több európai létesítménnyel is rendelkezik: gyárakat működtet Spanyolországban és az Egyesült Királyságban, illetve kutatás-fejlesztési központokat tart fenn az előbbi kettő országban és Németországban.

„A Nissan az elmúlt tíz évben az ACEA több tevékenységében is részt vállalt, és büszkék vagyunk, hogy formális taggá válhatunk” – mondta el a társulási bejelentés kapcsán Guillaume Cartier, a Nissan afrikai, közel-keleti, indiai, európai és óceániai régiókért felelős elnöke.

A Nissan csatlakozásával több egymást követő csökkenés után ismét emelkedhet az ACEA tagjainak száma. 2022-ben előbb a Stellantis, majd a Volvo Cars jelentette be kilépését, utóbbi gyártó az elektrifikációs elképzelések terén fennálló különbségeket nevezte meg okként, míg a Stellantis pontos motivációja rejtve maradt.

Az 1991 óta működő ACEA jelenlegi 14 tagját személyautó-, busz- és teherautógyártó vállalatok alkotják, köztük van például a Volkswagen Csoport, a BMW Csoport, a Ford, a Renault Csoport, a Toyota, a Volvo Csoport és a Daimler Trucks.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink