Gyártók Új részletek derültek ki az Audi következő autóiról

Új részletek derültek ki az Audi következő autóiról

autopro.hu/P.B. | 2023.11.16 09:18

Új részletek derültek ki az Audi következő autóiról

Fotó: Audi MediaCenter

A helyi igényekhez igazított Q6 e-tron lesz az első Kínában gyártott elektromos Audi. A modell nagyobb tengelytávval rendelkezik majd az európai Q6 e-tronnál, de idővel Ingolstadtban is gyártani fogják majd.

Hirdetés

Az Audi és a FAW 2022 nyara óta épülő csangcsuni gyára a kínai sajtó szerint még az idén elkészül, 2024-ben pedig a termelés is megkezdődik. Az évi 150 ezer elektromos autóra tervezett új üzemben az első modell az Audi Q6L e-tron lesz 2024-től, vagyis a Q6 e-tron hosszított változata. A modellt a hírek szerint később Ingolstadtban is gyártani fogják. A bennfentesek szerint az Audi-FAW másik két modellje a Q6L e-tron és az A6L e-tron Sportback verziója lesz.

Az eredetileg várt leosztáshoz képest annyi az eltérés, hogy az első három modell közül nem egy, hanem kettő is SUV lesz. Ez a kínai piaci igények esetében azonban nem meglepő, ahogy az sem, hogy az európainál nagyobb tengelytávval készülnek az autók.

Kínai akkumulátorok

Új információk láttak napvilágot az Audi kínai, PPE platformra épülő elektromos autóinak akkumulátorairól is: az autógyártó a BYD-től származó lítium-vasfoszfát és a CATL-tól származó nikkel-mangán-kobalt kémiájú akkumulátorokat fogja használni, attól függően, hogy milyen modellről és annak melyik verziójáról lesz szó. A BYD ezeket az akkumulátorokat közvetlenül a helyszínen, Csangcsunban gyártja majd, mégpedig a FAW-val közös gyárban, amely 2023 júliusában kezdte meg a termelést.

Az akkumulátorok műszaki adatairól azonban semmit sem tudni, így az akkumulátorváltozatok energiatartalma, sűrűsége vagy töltési kapacitása a különböző cellák kémiájával nem ismert. Az európai változatról sem publikáltak adatokat, annyit tudni, hogy a PPE-s autók világpremierje 2024 márciusában lesz – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink