Gyártók Élére vasaltabb dizájnt kap a Kia EV6

Élére vasaltabb dizájnt kap a Kia EV6

autopro.hu/D.Á. | 2024.05.09 06:22

Élére vasaltabb dizájnt kap a Kia EV6

Fotó: Kia Global Media Center

Az első EV3 mellett a Kia hamarosan leleplezi az új EV6-ot is, ami megújult külsővel érkezik. A jelenlegi modell márciusban múlt hároméves, a faceliftelt változat még 2024-ben leváltja. A legfőbb újítás az átdolgozott akkumulátorcsomag lesz, ami nagyobb hatótávot tesz majd lehetővé, miközben a tömeget nem növeli.

Hirdetés

Az EV6 a dél-koreai márka első, tervezéstől tisztán elektromosnak szánt autója. A 800 voltos gyorstöltési és kétirányú töltési képességével, a WLTP szerinti 528 kilométeres hatótávolságával és 3,5 másodperces 0-100-as gyorsulásával az EV6 igazi mindenes. Az érkező frissítéssel várhatóan még kívánatosabb lesz dizájn, praktikum, hatékonyság és teljesítmény terén is. Az új EV6-on minden bizonnyal új felnik lesznek 19, 20 és 21 colos átmérővel. Hátul egy vékony, teljes szélességben végigfuttatott lámpa várható, még élesebben formázott lökhárítóval. A beltérben nem várhatók nagy újdonságok, hacsak a Kia nem fogja bevetni az új ccNC (connected car Navigation Cockpit) infotainment rendszerét.

Fejlődik az autó lelke

Az egyik legjelentősebb fejlesztés az új Kia EV6-ban egy új, választható akkumulátorcsomag lesz, amely 84 kilowattórás kapacitású lesz a jelenlegi 77,4 helyett. Köszönhetően a magasabb energiasűrűségnek, az izmosabb akkumulátor nem tornássza feljebb jelentősen a tömeget. Ezzel az újdonsággal az EV6 hat százalékkal nagyobb, 560 kilométeres WLTP szerinti hatótávra lesz képes. A nagy teljesítményű GT variáns is 450 kilométer környékén teljesít majd. Az extra 25 kilométeres hatótávon túl a csúcsmodell gyorsulása is javul egy keveset, már csak 3,4 másodperc kell a nulláról száz kilométer/órára gyorsuláshoz. A faceliftelt Kia EV6 várhatóan 2024 közepén kerül piacra Dél-Koreában, jövőre pedig az európai és észak-amerikai piacok következnek - írta meg az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink