Gyártók Új rekordot ért el Európában a Toyota

Új rekordot ért el Európában a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.07.25 11:17

Új rekordot ért el Európában a Toyota

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Toyota még soha nem rendelkezett akkora piaci részesedéssel Európában az év első felében, mint idén. Több mint 563 ezer eladott Toyota és Lexus márkájú gépkocsival a japán OEM 7,6 százalékát adta a régiós újautó-eladásoknak.

Hirdetés

Követve a piaci trendet, január és június között a Toyota Motor Europe kevesebb autót értékesített, mint egy évvel korábban, esetében a visszaesés azonban csak 6 százalék volt az európai piac egészén mért 19 százalékkal, ennek köszönhetően növelni tudta részesedését.

A Toyota márka legkeresettebb modellje a Corolla volt, melyből mintegy 105 ezer darab kelt el. Azt a Yaris és annak új crossover változata, a Yaris Cross követték mintegy 85 és 78 ezer darabos eladással. Az SUV-sított kivitelek sikerét mutatja az Aygo is: míg a normál modellből 8105 darabot adtak el, addig az új, megnövelt hasmagasságú Aygo X-ből mintegy két és félszer annyit, 20.479 darabot.

Közleményében a Toyota továbbá kifejti, hogy elektrifikált modelljei az előző évinél 9 százalékponttal nagyobb hányadát, 68 százalékát tették ki a teljes európai eladásainak az első hat hónapban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink