Gyártók Új modell gyártását viszi olasz gyárába a Stellantis

Új modell gyártását viszi olasz gyárába a Stellantis

autopro.hu/P.B. | 2023.07.14 09:20

Új modell gyártását viszi olasz gyárába a Stellantis

Fotó: FCA

Két egymástól független forrás is arról számolt be, hogy a Stellantis a dél-olaszországi Melfi városában található gyárában fogja összeszerelni a Jeep Compass modelleket a jövőben. További négy típus otthona lesz az üzem, de ezek kiléte még nem ismert.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a hét elején a Stellantis és az olasz kormány megegyezett abban, hogy a konszern növeli járműgyártó kapacitását Olaszországban. Ez azzal is jár, hogy egy ötödik – akkor még meg nem nevezett – modellt is fognak gyártani Melfiben.

A megbeszélés után Stellantis azt mondta, hogy a Melfiben gyártott autók a jövőben „nagy értékű külföldi márkák prémium modelljei lesznek”, plusz egy olasz márka. A jövőbeli modellek az új STLA Medium platformon alapul, amelyet az autógyár július elején mutatott be.

Az új Jeep Compass négy másik új modellhez csatlakozik, amiket a Stellantis Melfi számára ígért, de amelyeket hivatalosan még nem jelentett be - várhatóan a DS francia prémiummárka két modelljét, egy Opelt és egy Lanciát fognak ott gyártani a most bejelentett Compass mellett.

Hamarosan minden kiderül

A Stellantisnak július végéig hivatalosan nyilvánosságra kell hoznia, hogy milyen autókat fog gyártani Melfiben a jövőben. Ez is egy szélesebb megállapodás része, amelyen az olasz kormánnyal dolgozik a gyártó.

Várhatóan 2024-ben indul meg az új platformon alapuló elektromos modellek gyártása az üzemben. Most a Stellantis a Jeep Renegade és a Fiat 500X modelljeit gyártja Melfiben – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink