Gyártók Új márkát alapít a BYD

Új márkát alapít a BYD

autopro.hu/P.B. | 2022.12.16 06:22

Új márkát alapít a BYD

Fotó: BYD

A kínai BYD 2023-ban új, „professzionális és személyes” elektromos autómárkát dob piacra – jelentette be december 15-én egy vezető tisztségviselő. Az autógyártó az idei jó évét követően bővíti kínálatát.

Brian Luo, a cég vezérigazgató-helyettese egy médiaeseményen árulta el a kínálatbővítést és az új márka alapítását is. Az új brand egy prémium márka lesz, mely a Yangwang nevet kapta és 2023 első negyedévében kerül bevezetésre. E név alatt csak elektromos autókat fog forgalmazni a vállalat.

A BYD jó évet zár, többek között annak köszönhetően, hogy képes volt kamatoztatni a központi és a helyi önkormányzatok által az elektromos autókra kínált ösztönzőket. Emellett szélesebb körű globális erőfeszítéseket tett, tisztán elektromos járműveit pedig olyan piacokon is értékesíti, mint Norvégia, Új-Zéland, Szingapúr, Brazília, Costa Rica és Kolumbia.

Luo elmondta, hogy a BYD 35 Kínán kívüli országba adott el autókat tavaly május óta, amikor Norvégiával megkezdte az elektromos autók exportálását a cég.

A konnektorról tölthető hibrid autókat is gyártó OEM adta el a legtöbb autót Kínában novemberben, megelőzve a Volkswagent – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink