Gyártók Új leányvállalatot alapított a Ford

Új leányvállalatot alapított a Ford

autopro.hu/P.B. | 2022.09.29 12:21

Új leányvállalatot alapított a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford független vállalatot hozott létre Kínában Ford Electric Mach Technologies (FMeT) néven az elektromos járművek fejlesztésének céljából. A gyártó független közvetlen értékesítési hálózatot is kiépít az országban Ford Select márkanév alatt.

Hirdetés

A Ford China hivatalos WeChat fiókján jelentette be az FMeT létrehozását, aminek egy cégnek kell lennie. Az új vállalat „intenzíven foglalkozik majd az intelligens elektromos járművek fejlesztésével és üzemeltetésével” – áll a közleményben. Az FmeT egyebek mellett egy akkumulátor- és motorkutatási és -fejlesztési villamosítási központ létrehozását is tervezi.

Kínai források szerint a Ford fő célja a lépéssel az lehet, hogy termékeit a kínai fogyasztók igényeihez igazítsa. A háttérben állítólag az áll, hogy Kínában az eddigi első és egyetlen elektromos Ford, a Mustang Mach-E piaci bevezetése gyengén sikerült. Egy helyi autós lap szerint a Mustang Mach-E-ből mindössze 2098 darab kelt el a kínai gyártás 2021 októberi megkezdése óta.

A Ford a jövőben a prémium elektromos járművek exkluzív közvetlen értékesítési hálózatán keresztül kívánja bonyolítani az értékesítést Kínában. Ez lesz a Ford Select nevű hálózat, ami jelenleg 43 városban 106 értékesítési pontot foglal magában. A tervek szerint ez év végén megnyitják az első Ford Select üzletet Sanghajban – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink