Gyártók Új katonai járművet mutatott be a Kia

Új katonai járművet mutatott be a Kia

autopro.hu/P.B. | 2021.02.23 06:19

Új katonai járművet mutatott be a Kia

Fotó: Kia Global Media Center

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett 2021-es IDEX hadászati kiállításon mutatta be katonai teherautójának és a csupasz alvázának koncepcióját a Kia. A dél-koreai gyártó 2016 óta beszállítója hazája hadseregének.

A frissen bemutatott négyüléses, katonai teherautó formája merész, tekintélyt parancsoló. Kialakításának köszönhetően csapatszállításra, vagy rakományok szállítására is alkalmas a különböző fegyverzettel való felszerelés mellett. A Kia abban bízik, hogy a járművet széleskörű használhatósága mellett a külső megjelenése is népszerűvé teszi majd.

A jármű koncepciója mellett egy alvázat is bemutatott a vállalat. A karosszéria eltávolításával a hajtáslánc és az alapkeret tekinthető meg, betekintést adva ezzel a platform méretezhetőségébe.

Ik-tae Kim, a Kia speciális járműveket fejlesztő divíziójának alelnöke kiemelte, hogy a cég részvétele az IDEX kiállításon lehetőséget ad arra, hogy a Kia legújabb fejlesztéseit megismerje a világ.

Katonai erők magasszintű szállítására találták ki

A Kia a dél-koreai állam által indított program keretében fejlesztette ki legújabb katonai járműveit. A négyszemélyes KTCT (Kia Tactical Cargo Truck) akár tíz teljesen felfegyverzett katonát is tud szállítani, a raktér pedig háromtonnás teherbírással rendelkezik.

A jármű 225 lóerős, dízel, összkerékhajtású és a nyolcsebességes váltóval van szerelve, emellett több olyan extrát tartalmaz, ami a harcászati járművek számára fontos.

Kiemelt Partnereink