Gyártók Új elektromos autó leleplezésére készül a VW

Új elektromos autó leleplezésére készül a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.12.28 17:22

Új elektromos autó leleplezésére készül a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen bejelentette, hogy a 2023-as CES szórakoztató elektronikai vásáron egy új elektromos autót fog bemutatni. A leleplezés pontos dátum január 3., azt azonban még csak találgatni lehet, hogy pontosan milyen járműről is van szó.

A VW nem közölt további részleteket a közelgő bemutatóról, még csak egy képet sem adott közre, mely alapján sejteni lehetne milyen autót láthatnak majd a Las Vegas-i esemény látogatói.

A bejelentésről beszámoló Autoblog szerint kettő modell valamelyikét pillanthatjuk majd meg, ezek az ID. Aero szedán és az ID. 8 SUV. Előbbi koncepcióját idén nyáron mutatta be a VW, továbbá közölte, hogy 2023-tól Kínában, Európában és az Egyesült Államokban is kapható lesz.

Az ID.8-ról már kevesebbet tudunk. A VW még 2021-ben ismerte el, hogy folyamatban van a fejlesztése, azóta viszont nem hallhattunk a modellről.

Az Aero lehet a befutó

A német autógyártó szerint a CES-en az új elektromos autó álcázó mintás példányát állítják ki, továbbá a típus nevét is ismertetik. Az Autoblog szerint az utóbbi arra enged következtetni, hogy az Aero végleges változatáról van szó, mivel a VW-nek le kell cserélnie az Aero nevet, amennyiben tartani akarja magát az ID-modellcsaládnál megszokott, számozáson alapuló névadáshoz.

Egyes híresztelések szerint a VW az ID.7 nevet adhatja első tisztán elektromos szedánjának.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink