Gyártók Új akkumulátorgyárat épít a Volkswagen

Új akkumulátorgyárat épít a Volkswagen

autopro.hu/P.B. | 2020.05.13 17:22

Új akkumulátorgyárat épít a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen bejelentése szerint a németországi Salzgitterben megépül a Northvolt-kettő, azaz a Volkswagen és a svéd akkumulátorgyártó újabb közös üzeme, aminek építésébe nagyjából 450 millió eurót invesztált a német vállalat. A gyárban 2024-ben indulhat be a termelés

2019 szeptemberében jelentette be a Volkswagen a Northvolt nevű svéd vállalattal való együttműködését, melynek tárgya egy németországi gyár építése volt, amiben lítium-ionos akkumulátorokat fognak készíteni. Ennek az üzemnek az építése az idén kezdődhet, de már most bejelentette a két cég, hogy épül még egy gyár ugyanebből a célból.

A Volkswagen szerint a Salzgitterben épülő egységnek nagyon fontos szerepet játszanak a Csoport elektromobilitási stratégiájában, hiszen a jövőben a VW saját maga számára gyárthatja az elektromos járművekhez szükséges akkumulátorokat és azok celláit.

Itt épülhet a jövő

Jelenleg a Volkswagen több beszállítótól szerzi be az elektromos járműveinek hajtását biztosító alkatrészeit. A beszállítók között van az LG Chem, a Samsung, az SKI és a CATL. A mostani megállapodásnak köszönhetően a jövőben a VW magának gyárthatja az akkumulátorokat és azok alkatrészeit.

A Volkswagen 150 gigawattórás keresletre számít csak az európai piacon 2025-re, de Ázsiában is hasonló mértékű keresletet várnak – írja a VW honlapja.

Kiemelt Partnereink