Gyártók Tűz pusztított a BMW épülő üzemében

Tűz pusztított a BMW épülő üzemében

autopro.hu/P.B. | 2023.07.18 15:22

Tűz pusztított a BMW épülő üzemében

Fotó: BMW Group PressClub

Július 15-én délután tűz ütött ki a BMW Group Steyr-i gyárának új épületében. Egy épülő csarnok tetején eddig tisztázatlan okokból a bitumen kapott lángra, személyi sérülés nem történt, a lángokat sikerült megfékezni.

A BMW osztrák üzemének területén felcsapó lángokat a riasztás után egy órán belül eloltották, az oltásban a BMW Group Steyr-i gyárának tűzoltóin kívül Steyr város és a szomszédos cégek tűzoltóságai, valamint a linzi hivatásos tűzoltóság is részt vett – összesen mintegy száz tűzoltó küzdött a lángokkal, és legalább 15 kocsival vonultak ki a helyszínre.

A hírek szerint az épülő csarnok tetején égtek meg az épület lezárására használt építőanyagok. A füstöt kilométerekkel messzebbről is lehetett látni, még Steyr belvárosában is, de a gyors beavatkozásnak hála hamar eloltották a tüzet – írja az ORF.

Az anyagi kár jelentős, bár a BMW közlése szerint gépek még nem voltak az épülő csarnokban, így nem olyan brutális a kár, személyi sérülés pedig szerencsére nem történt – derül ki osztrák tudósításokból.

Bár a tűz pontos oka még nem ismert, minden bizonnyal a magas hőmérséklet is közrejátszott a lángok erőre kapásában, míg a füst a tetőn lévő anyagok miatt volt ennyire látványos.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink