Gyártók Túlteljesített a BMW, mégis nehéz évet vár

Túlteljesített a BMW, mégis nehéz évet vár

autopro.hu/P.B. | 2022.08.03 09:22

Túlteljesített a BMW, mégis nehéz évet vár

Fotó: BMW PressClub Magyarország

A BMW várakozásai szerint az újautó-eladások visszaesnek ebben az évben a tavalyihoz képest. Ezt akkor jelentette be a cég, amikor nyilvánosságra hozta a teljes második negyedéves számait: a vártnál is magasabb profitot ért el a BMW.

Hirdetés

A bajor OEM a második negyedévben a szakértők által vártnál nagyobb nyereséget ért el. A társaság közleménye szerint a BMW Csoport kamat- és adózás előtti eredménye 3,43 milliárd euróra csökkent, ezzel 31 százalékkal elmaradt az előző évitől. A müncheni székhelyű cég azonban így is túlteljesítette az elemzők által várt 3,13 milliárdos eredményt.

Az autóüzletág kamat- és adózás előtti fő haszonkulcsa 8,2 százalék volt, az egy évvel ezelőtti 15,8 százalékhoz képest ez is jelentős visszaesés, de a BMW így is többet keresett, mint azt az elemzők korábban várták. Az év egészére a BMW a nehéz gazdasági környezet miatt csökkentette személygépkocsi-eladási prognózisát, ugyanakkor a várható profitot az eddigi 7-9 százalékon tartja.

A BMW tavaly minden korábbi évet túlszárnyalva 2,52 millió autót értékesített, ezt az eredményt tartották reálisnak erre az évre nézve is, és ehhez képest számolnak most már enyhe visszaeséssel – a vállalatnál egy és öt százalék közötti csökkenésre számítanak.

A magasabb árak kompenzálják az eladások csökkenését

Az árak alakulása és a drágább modellek felé való elmozdulás részben kompenzálja a kiszállítások csökkenését, ezért sem csökkenti a hét és kilenc százalék közötti várható profitra vonatkozó előrejelzését a BMW.

A BMW Csoport eladásokból származó bevétele a második negyedévben az autószállítások csökkenése ellenére nőtt - főleg a kínai felvásárlásnak köszönhetően éves szinten 21,6 százalékkal, csaknem 34,8 milliárd euróra. A végeredmény 3,05 milliárd eurós konszolidált többlet – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink