Gyártók Tovább erősíti kínai jelenlétét az Audi

Tovább erősíti kínai jelenlétét az Audi

autopro.hu/P.B. | 2023.08.07 15:19

Tovább erősíti kínai jelenlétét az Audi

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Mostantól Kínában is forgalmazza az e-tron GT-t az Audi. A modell RS változata már eddig is elérhető volt az országban, de most a tisztán elektromos GT is megjelenik Kínában.

Hirdetés

Az Audi teljesen elektromos Gran Turismo modellje egy platformon osztozik a Porsche Taycannal, ám annál valamelyest olcsóbb. A kínai vásárlóknak így is mélyen a zsebükbe kell nyúlni, az e-tron GT ára egymillió jüanál kezdődik, ami körülbelül 127 ezer eurónak felel meg. Az Audi e-tron GT RS változata már 2022 vége óta kapható Kínában másfélszeres áron.

A kínai piacra szánt e-tron GT két elektromos meghajtással és 350 kilowattos teljesítménnyel, 630 newtonméter maximális nyomatékkal rendelkezik. Ehhez 93 kilowattórás akkumulátora társul, amivel az Audi WLTP szerinti hatótávolsága 488 kilométer – írja az electrive.com.

Mint ismert, az Audi a közelmúltban megerősítette együttműködését a kínai partnerrel, a SAIC-kal a kínai piacra szánt új elektromos modellek fejlesztése érdekében. Együtt akarják felgyorsítani az új elektromos modellek fejlesztését, „hogy kielégítsék a kínai vásárlók prémium elektromos járművek iránti keresletét”. A pletykák szerint a fejlesztés középpontjában a középkategória áll – az Audi egyelőre az e-tron GT-vel a csúcsszegmenst szeretné kiszolgálni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink