Gyártók Tovább csökkentheti e-járművei gyártását a Ford

Tovább csökkentheti e-járművei gyártását a Ford

autopro.hu/V.M. | 2023.12.13 14:20

Tovább csökkentheti e-járművei gyártását a Ford

Fotó: Ford Media Center

Egy ügyhöz közeli forrás szerint a Ford az alacsony kereslet miatt megfelezné az F-150 Lightning elektromos pickup gyártási volumenét 2024-ben. Ez azt jelenti, hogy januártól csak heti mintegy 1600 példány fog készülni a típusból a michigani üzemében.

Eddig a Ford hetente 3200 elektromos pickup gyártásával számolt a következő évre, egy bennfentesre hivatkozva azonban több hírportál is arról jelentett, hogy ezt a számot meg fogják felezni.

Ezt megelőzően a Ford egy szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a „termelést továbbra is a vásárlói igények szerint fogják kiigazítani”, részletekbe azonban nem ment bele.

Az electrive.com felidézi, hogy a vállalat augusztusban indította újra az F-150 Lightning gyártását a Rouge Elektromos Jármű Központban hat hét üzemszünetet követően. Októberben a termelést háromról kettő műszakosra állította át „különböző szűk keresztmetszetek, köztük ellátási lánci problémák miatt.”

Túl alacsony a kereslet

Az elektromos járművek iránti kereslet várttól elmaradó növekedése miatt idén számos autógyártó csökkentette termelését vagy vágta vissza értékesítési és gyártási céljait. A piaci helyzet fényében a Ford októberben azt jelentette be, hogy több milliárd dollárnyi elektrifikációs beruházását halasztja el.

Néhány hete az OEM a villanyautók magas ára miatt kongatta meg a vészharangot: „Sok észak-amerikai vásárló, aki nyitott egy elektromos jármű vétele iránt, nem hajlandó árprémiumot fizetni a benzines és hibrid járművekhez képest, ami nagy nyomást helyez az elektromos járművek árára és nyereségességére.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink