Gyártók Több tízezer dolgozóját képzi át a Jaguar Land Rover

Több tízezer dolgozóját képzi át a Jaguar Land Rover

autopro.hu/V.M. | 2022.09.29 06:22

Több tízezer dolgozóját képzi át a Jaguar Land Rover

Fotó: JLR

A Jaguar Land Rover a következő három évben 29 ezer közvetlenül általa, illetve márkakereskedői által foglalkoztatott dolgozót készül átképezni a digitális, önvezetési és elektromos járműtechnológiák követelményeinek megfelelően.

Hirdetés

Az új program keretében a JLR és kereskedői partnerei dolgozóinak több mint 60 százalékát fogják átképezni. Az Egyesült Királyságban 10 ezer, míg azon kívül további 19 ezer fő fog képzésben részesülni.

„A modellpalettánk elektrifikálására irányuló terveinkkel megfelelően haladunk” – mondta el Barbara Bergmeier, a JLR műveleti menedzsmentért felelős vezetője. „A jövő járműveinek tervezéséhez, építéséhez és karbantartásához szükséges szakképzett globális dolgozói bázis megteremtése kulcsfontosságú. Büszkén jelentem be, hogy készek vagyunk áthidalni az elektromos és digitális tudásszakadékot egy átfogó, globális képzési programmal.”

A JLR több ezer, korábban belső égésű motoros járművekkel foglalkozó mérnökét és termelésben dolgozót fog átképezni az elektromos, digitális és autonóm járművekhez szükséges speciális tudás átadásával.

A közel 1300 kereskedésben tevékenykedő technikusok csakugyan részesednek a programból. A szerelők többsége még az idén képzésen fog részt venni az elektromobilitás területén.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink