Gyártók Több tízezer autót hív vissza a BMW

Több tízezer autót hív vissza a BMW

autopro.hu/P.B. | 2022.05.27 12:22

Több tízezer autót hív vissza a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Magyarország

Egy szoftverhiba nyomatékvesztéshez és motorhibához vezethet a BMW egyes autóiban. A probléma három típussorozatot érint, összesen 61 ezernél is több járművet kell visszahívnia a bajor autógyártónak a javítással összefüggésben.

Hirdetés

A BMW-nek szoftverhiba miatt több mint 61 ezer autót kell visszahívnia világszerte. Az ügy a 2016-tól 2022 között gyártott X3, X4 és 5 modelleket érinti a Német Szövetségi Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint, amiből az is kiderül, hogy a globális érintett 61.714 járműnek durván az ötöde, 12.721 autó Németországban közlekedik.

A hibás szoftverfrissítés nyomatékvesztéshez és motorhibához vezethet. Anyagi kárral vagy személyi sérüléssel járó baleset eddig nem történt a hiba következtében – legalábbis május 17-éig, az információ ezen részét ugyanis akkor jegyzik.

A BMW szóvivője május 26-án elmondta, hogy az érintett vásárlók üzenetet kapnak a gyártótól arról, vigyék be autójukat a legközelebbi márkaszervizbe vagy minősített partnerhez, ahol a hibás szoftver újraprogramozzák – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink