Gyártók Több ezer dolgozót bocsát el a Mercedes-Benz

Több ezer dolgozót bocsát el a Mercedes-Benz

autopro.hu/E.M. | 2022.09.07 11:17

Több ezer dolgozót bocsát el a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Truck Media Site

A Mercedes-Benz közölte, hogy a brazíliai São Paulo államban található teherautó- és buszváz-gyárának átszervezése során 3600 alkalmazottat bocsát el a termelésére nehezedő nyomás miatt.

A vállalat közleményében azzal indokolta az elbocsátásokat, hogy a brazíliai São Bernardo városában lévő üzemének egyes elemeit kiszervezni tervezi. Így próbál szembeszállni a költségnyomással és a változó autóiparral.

A Mercedes-Benz nyilatkozata alapján ez a kiszervezés főként az első tengelyek és a közepes tehergépkocsikhoz tervezett sebességváltók gyártását, valamint a logisztikai és karbantartási szolgáltatásokat érinti.

Eközben a vállalat inkább az „alaptevékenységére” fog összpontosítani, amely az autóbuszalvázak és teherautók gyártását foglalja magában. Az egyéb feladatokban pedig elsőbbséget ad a helyi vállalatoknak - áll a Mercedes közleményében.

A szakszervezet nem hagyja annyiban

A Mercedes-Benz az átszervezés következtében 2200 dolgozót bocsát el a São Bernardo üzemből, és további 1400 alkalmazottnak pedig decembertől nem hosszabbítja meg az ideiglenes szerződését.

A vállalat munkavállalóinak fő szakszervezete, a Sindicato dos Metalurgicos do Grande ABC arról számolt be, hogy vezetőik már találkoztak a Mercedes-Benz igazgatótanácsával. A szakszervezet képviselői a döntésről szóló tárgyalások megkezdését kérték, és hamarosan gyűlést tartanak a dolgozókkal is – olvasható a Reuters cikkében.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink