Gyártók Szoftveres probléma miatt csúsznak a nyolcas Golf kiszállításai

Szoftveres probléma miatt csúsznak a nyolcas Golf kiszállításai

autopro.hu/V.M. | 2020.05.19 10:18

Szoftveres probléma miatt csúsznak a nyolcas Golf kiszállításai

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen átmenetileg szünetelteti az új, nyolcadik generációs Golfok kiszállítását, miután egy belső vizsgálat során kiderült, hogy az Európai Unió által előírt segélyhívó rendszer hibásan működhet.

Hirdetés

Németországban pár héttel korábban már megkezdődött az első nyolcas Golfok eljuttatása a leendő tulajdonosoknak, néhány egyesült királyságbeli vásárló pedig már szintén átvehette új autóját.

A probléma a hasonló rendszert használó új Škoda Octaviát is érinti, emiatt aztán a középkategóriás típus kiszállításai is csúszni fognak néhány európai országban.

Téves jeleket küldhetnek az autók

A Volkswagen, brit Autocar című lapnak küldött közleményéből kiderül, hogy az automatikus segélyhívó „megbízhatatlan” jeleket adhat, amiből kifolyólag a rendszer teljes működőképessége nem garantálható. A hiba felismerése után azonnal leállították a kiszállításokat. A vállalat továbbá azt is közölte, hogy a következő napokban visszahívási akciót fog indítani, a hibát javító szoftverfrissítés azonban június harmadik hete előtt nem lesz elérhető.

Az automatikus segélyhívó, másképpen eCall minden EU-ban, 2018 márciusában vagy azután értékesített új autónak kötelező tartozéka. A rendszer feladata a balesetek önálló észlelése, és segélyhívás indítása.

Kiemelt Partnereink