Gyártók Szerződésmódosítással csökkenti költségeit a Daimler

Szerződésmódosítással csökkenti költségeit a Daimler

autopro.hu/P.B. | 2020.11.13 10:16

Szerződésmódosítással csökkenti költségeit a Daimler

Fotó: Daimler Global Media Site

Az eddigi heti negyven óra helyett csak heti harmincöt órát kell dolgoznia a Daimler több dolgozójának. A vállalat azzal csökkenti a kiadásait, hogy egy szerződésmódosítás értelmében áprilistól számos dolgozójának heti öt órával kevesebb lesz a munkaideje.

Ahogyan szinte minden autóipari vállalat, úgy a Daimler is arra kényszerül a koronavírus-járvány okozta válság miatt, hogy csökkentse kiadásait. A cég a személyi költségeiből is farag, ám ezt tömeges elbocsátások helyett úgy éri el, hogy áprilistól számos dolgozójának heti munkaidejét negyvenről harmincöt órára csökkenti, szerződésmódosítással.

Az Automobilwoche cikke szerint egyes vezetők, és bizonyos munkakörben dolgozók – így például az orvosi alkalmazottak vagy a tűzoltók – mentesülnek a szerződésmódosítás alól.

Eddig bevált a szigorú gazdálkodás

Ahogyan arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Kecskeméten Mercedes-Benz-gyárat üzemeltető társaság július-szeptemberben 3 milliárd 71 millió euró kamat- és adófizetés előtti (EBIT) nyereséget ért el, ami jóval meghaladja az elemzők által várt 1,95 milliárd eurót.

A Daimler a vártnál gyorsabban állt talpra a koronavírus-járvány következtében kirobbant válság után, és különösen erős volt a teljesítménye szeptemberben. Ez a szigorú költséggazdálkodással, a készpénzmegőrzési intézkedésekkel és a hatékonyság további növelésével együtt az eredményezte, hogy a piaci várakozásoknál jobb eredményeket ért el.

A vállalat hasonlóan jó számokat vár a negyedik negyedévre is, ennek ellenére folytatja szigorú költségcsökkentő intézkedéseit.

Kiemelt Partnereink