Gyártók Sokat tesznek a környezetért a Mercedes biztonságos kukásautói

Sokat tesznek a környezetért a Mercedes biztonságos kukásautói

autopro.hu/P.B. | 2020.08.28 14:23

Sokat tesznek a környezetért a Mercedes biztonságos kukásautói

Fotó: Daimler Media

Modern kukásautókkal segít a Mercedes-Benz Szingapúrban a hulladék újrahasznosításában. A zsúfolt nagyvárosban a gördülékeny működés és a hatékonyság sokat számít, ahogyan az új Econic biztonsági megoldásai is, aminek köszönhetően a járműveknek nincs holttere. Ez egy ennyire sűrűn lakott városban komoly biztonsági faktor.

Hirdetés

Szingapúr egy folyamatosan fejlődő, növekvő, hatmilliós város. Egy ilyen zsúfolt területen különösen fontos a biztonság a város életében részt vevő teherautók esetében. Kiemelt szerep jut ebben a kukásautóknak, hiszen ahol ilyen kis területen él ennyi ember, nem könnyű a szemetet megfelelően begyűjteni. Ebben segít a Mercedes-Benz Econic teherautója.

Egy évvel ezelőtt a város rendelt három darab háromtengelyes, kormányozható hátsó tengellyel rendelkező Mercedes Econicot, hogy tesztelhessék ezeket a kukásautókat.

Nagyfokú biztonság

A három tesztelt Econic DirectVision rendszerrel van felszerelve, így a járműveknek lényegében nincs holttere, a kameráknak köszönhetően a sofőr mindent lát. Ez egy ilyen zsúfolt városban nagy előny, hiszen bármikor, bárhonnan feltűnhet egy gyalogos, kerékpáros vagy motoros.

Szintén nagy előnye ezeknek a teherautóknak az alacsony fülke, a vezetőnek és a személyzetnek csak két lépés a járműre visszajutni, ami egészségügyileg is fontos, valamint a gyorsabb szemétszállítást is elősegíti.

Bevált a teszt

A három Econic elnyerte Szingapúr vezetésének tetszését, és további három járművet rendeltek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink