Gyártók Sípályákon hirdeti új autóját a Nissan

Sípályákon hirdeti új autóját a Nissan

autopro.hu/V.T. | 2024.01.27 04:20

Sípályákon hirdeti új autóját a Nissan

Fotó: Nissan

A Nissan az e-4ORCE névre keresztelt, összkerékmeghajtású erőátviteli rendszert egy hegyi mentésre átalakított X-Trail modellel mutatja be az európai sípályákon.

Az X-Trail Mountain Rescue kialakításának sajátosságai között szerepelnek a hójáró talpakra cserélhető kerekek, ami a csúszós pályákon segít tapadást biztosítani, míg a hátsó üléseket eltávolították, hogy egy hordágyat és egy extra ülést helyezhessenek el a sérült és egy mentős számára.

Kívülről a tetőcsomagtartó jelent komolyabb változást az alapmodellhez képest, ami egy evakuációs hordágyat és hólapátokat szállít. Az autó tetején egy sziréna, egy jelzőfényt adó fényhíd és erős fényszórók kaptak helyet. Az első és a hátsó lökhárítókat kiszélesítették a hónyomok miatt és mindkettőbe megerősített vonószemeket szereltek, valamint egy csörlőt is építettek az autó elejébe. Az autó oldalán fellépőket találhatunk, mivel a módosított X-Trail hasmagassága 23 centiméterrel nagyobb az utcai verzióhoz képest.

Az X-Trail Mountain Rescue fejlesztését és megépítését a kétmotoros, elektromos e-4ORCE összkerékhajtású rendszer képességeinek bemutatása indokolta. A rendszert a nagyjából ezerszer gyorsabb reakcióidő emeli ki a hagyományos, mechanikus összkerékhajtású rendszerek közül, így a szintkülönbséghez is jobban tud alkalmazkodni, valamint teljesen független mértékű erőt képes szállítani a kerekekhez a tapadásnak megfelelően, bármilyen terepen.

A biztonságos síelést támogatja

Az X-Trail Mountain Rescue az öt síközpontot magába foglaló, „Ride Responsibility” névre hallgató kampányban vesz részt. A Nissan a pályák kereszteződéseinél lassításra, így balesetmegelőzésre figyelmeztető digitális táblák segítségével fogja népszerűsíteni az előzékeny síelést. A jelzések az útmenti sebességmérő táblákhoz hasonlóan a síelők sebességét fogják megjeleníteni – „köszönjük” felirattal fogadják a megfelelő, „lassíts” felirattal pedig a túl nagy sebességgel érkezőket. A népszerű olaszországi síközpontban, Cerviniában egy üvegdobozban lesz kiállítva az átalakított X-Trail.

A Nissan márkáért és vásárlói élményért felelős alelnöke, Coralie Musy elmondta, hogy az X-Trailt övező kampány elsődleges célja, hogy segítsen a több ezer téli sportért rajongó potenciális vásárlónak megérteni az e-4ORCE rendszerrel járó előnyöket. Hozzátette, hogy a kampány másik célja a felelősségteljes hozzáállás terjesztése a téli sportok kedvelői között.

Sikeres modell adja az alapot

A Nissan X-Trail egy öt-, vagy hétüléses elektromos crossover, a gyártó elektromos e-POWER meghajtási technológiájával felszerelve, valamint a kétmotoros, összkerékhajtású e-4ORCE rendszer által hajtva. Az X-Trail a japán márka egyik legsikeresebb globális modellje, hiszen száz különböző piacon értékesítik négy generáció óta már több, mint 20 éve - írja a Nissan sajtóközleménye.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink