Gyártók Sikeres volt a BMW az Év Magyar Autója mezőnyében

Sikeres volt a BMW az Év Magyar Autója mezőnyében

autopro.hu | 2022.03.29 07:23

Sikeres volt a BMW az Év Magyar Autója mezőnyében

BMW iX | Fotó: BMW PressClub Magyarország

Sok izgalmas autót, rengeteg tesztet és kiélezett küzdelmet hozott az Év Magyar Autója díjak harmadik felvonása – az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 26 márka 58 autót jelölt. A BMW Csoport jól szerepelt a megmérettetésen.

Az Év Magyar Autója 2022 szakmai zsűrijének döntése alapján a BMW M4 Competition Coupé modell nyerte a Magyar Év Autója 2022 díjat a sportautók kategóriában, a BMW iX modell nyerte az Év Zöldautója 2022 díjat az elektromos prémium autók kategóriában és a Mini Cooper SE modell nyerte az Év Zöldautója 2022 díjat a városi villanyautók kategóriában.

A bajor prémiumgyártó középkategóriás nagyteljesítményű sportautója, a BMW M4 Competition Coupé M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotorja 375 kilowatt (510 lóerő) maximális teljesítményre képes, amelyet egy Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó továbbít a hátsó tengely felé. A modell új szintre emeli a versenypályára optimalizált menetteljesítmény és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság párosát.

BMW M4 Competition Coupé

BMW M4 Competition Coupé | Fotó: BMW PressClub Magyarország

Új kategóriát teremt

A kivételes népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle (SAV) járműkoncepciót újraértelmező BMW iX a bajor prémiumgyártó úttörő modellgenerációjának első, iránymutató hírnöke, amely új alapokra helyezi a fenntarthatóság, a vezetési élmény és a prémium minőség fogalmát. A BMW technológiai zászlóshajója a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki alapját.

A BMW iX xDrive50 hajtáslánc-technológiája 385 kilowatt (523 lóerő) maximális teljesítmény leadására képes, amellyel a modell 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/órás tempóra. A BMW iX xDrive40 maximális teljesítménye 240 kilowatt (326 lóerő), amely így 6,1 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet. Az idén januárban debütált csúcsmodell, a BMW iX M60 455 kilowatt (619 lóerő) maximális teljesítményének és M-specifikus futómű-hangolásának köszönhetően letaglózó menetteljesítménnyel fűszerezi meg a tisztán elektromos meghajtás adta vezetési élményt.

Az első elektromos Mini

A Mini Cooper SE a brit prémiumgyártó első modellje, amely a márka által fémjelzett értékeket nagyvárosokba tervezett tisztán elektromos meghajtással egyesíti, egy forradalmian innovatív, ízig-vérig Mini modellként. A modell koncepciójának a háromajtós Mini szolgált alapjául: a Mini Cooper SE karosszériaarányai, jellegzetes stílusjegyei, tágas helykínálata és utastéri hangulata egytől egyig a belső égésű erőforrással szerelt modellek örökségei.

Mini Cooper SE

Mini Cooper SE | Fotó: BMW PressClub Magyarország

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink