Gyártók Saját töltőhálózatot építene a Rivian

Saját töltőhálózatot építene a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2020.06.05 08:20

Saját töltőhálózatot építene a Rivian

Fotó: twitter.com/rivian

Az elektromobilitásban részt vevő autógyártók számára az egyik legnagyobb kihívást még mindig a járművek töltése jelenti. Hiába növekszik az elektromos töltők száma szerte a világban, az elektromos járművek elterjedéséhez több töltőre lesz szükség. Nagy előnyt jelent a saját töltőhálózat ezen a területen, ezt próbálja meg elérni a Rivian.

Hirdetés

Az amerikai elektromos autókat gyártó cég, a Rivian a Tesla korábbi dolgozóinak segítségével építené ki elektromos töltőhálózatát az Egyesült Államokban. A Teslán kívül eddig egyetlen gyártó sem rendelkezik komolyabb léptékű saját töltőhálózattal, így nem meglepő, hogy a Rivian a Tesla korábbi alkalmazottaival működik együtt a Rivian Adventure Network névre hallgató hálózat kiépítésében.

Carrington Bradley, a Tesla korábbi vezérigazgatója is a Riviannak dolgozik a projektben. Bradley komoly tapasztalattal rendelkezik a területen, korábban az ő feladata volt a Tesla töltőhálózatának fejlesztése.

Egyelőre nem készülnek nagy dobásra

A Rivian világossá tette, hogy egyelőre nem terveznek a Tesla hálózatához hasonló méretű infrastruktúrát kiépíteni.

További érdekesség, hogy az InsideEVs cikke szerint a Rivian saját töltőhálózatának nem lenne akkora jelentősége, hiszen a gyártó autói tölthetőek a legtöbb utcai töltőről is.

Kiemelt Partnereink