Gyártók Renault lesz a Mercedes pickupja

Renault lesz a Mercedes pickupja

Biró Csongor | 2015.04.08 11:51

Renault lesz a Mercedes pickupja

Nem kellett sokat várni a részletekre a Mercedes pickupjával kapcsolatban. Ahogy azt sejteni lehetett, nem önálló fejlesztésről, hanem csak logó-cseréről lesz szó.

Bár van némi különbség a Dacia Dokker, a Renault Kangoo és a Mercedes-Benz Citan között, a három kocsi alapjai megegyeznek. Ugyanígy a Nissan az NP300 igáslovát adja majd kölcsön a Mercedesnek, hogy a német prémiumgyártó megméresse magát a főként Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ausztráliában jelentős platós kisteherautó-piacon. A Daimler még nem nyilatkozott arról, hogy bevezetik-e az autót az észak-amerikai piacra, de az biztos, hogy Európában árulják majd.

Várhatóan nem ilyen agresszív lesz majd a Renault-Nissan-Mercedes pickup

A Mercedes egytonnás szállítóját a Renault-Nissan spanyol (Barcelona) és argentin (Cordoba) gyárai állítják majd elő, ott készülnek majd, ahol az új NP300 és a Renault új kisteherautója. Barcelonában az éves termelési cél 120 ezer jármű, a cordobai gyár várhatóan hetvenezret gyárt majd a három márkának. A gyártás az évtized végén indulhat meg. A Renault pickup gyártása hamarabb kezdődik, 2016-ban indul a gyártósor a Nissan mexikói (Cuernavaca) üzemében. Ezt megelőzően a Renault bemutat egy kisebb pickupot, amely legfeljebb fél tonnával terhelhető majd meg.

Kiemelt Partnereink