Gyártók Rekord évük volt a brit luxusautó-gyártóknak

Rekord évük volt a brit luxusautó-gyártóknak

autopro.hu/V.M. | 2023.01.12 12:23

Rekord évük volt a brit luxusautó-gyártóknak

Fotó: Bentley Newsroom

A Rolls-Royce-hoz hasonlóan a Bentley is rekord évet tudhat maga mögött értékesítések tekintetében. A luxusmárka autóiból 2022-ben először 15 ezernél is többet szállítottak ki világszerte.

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Bentley 15.174 autót szállított ki az elmúlt évben, 4 százalékkal többet, mint 2021-ben. Ezzel a vállalat minden idők legjobb értékesítési eredményét érte el.

„Egy újabb bizonytalansággal teli évben a vállalat sikeresen küzdött meg a komoly nehézségekkel és nagy ellenállóképességet tanúsított, amivel egyhuzamban a harmadik évben állíthatott fel eladási rekordot” – értékelte az évet Adrian Hallmark, a Bentley elnök-vezérigazgatója.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a rivális Rolls-Royce tavaly 6021 autóját szállította ki, amivel szintén egy rekord évet könyvelhetett el annak ellenére, hogy a Bentley-hez hasonlóan felhagyott az oroszországi értékesítéssel az ukrajnai háború miatt.

Világelső SUV

Tavaly a Bentley legkelendőbb modellje a Bentayga SUV volt, mely az eladások 42 százalékát tette ki, amivel a típus a világ legsikeresebb luxus SUV modelljévé válhatott a gyártó szerint. A kétajtós Continental GT modellek az eladások közel harmadát, 30 százalékát alkották, míg a négyajtós Flying Spur 28 százalékkal járult hozzá az eredményekhez.

Régiós bontásban a Bentley legnagyobb piaca az amerikai kontinens maradt: ide a járművek 28 százalékát szállították. Kínához az eladások 24 százaléka, míg Európához a 19 százaléka kötődött.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink