Gyártók Rálicitált a Fordra a Tesla

Rálicitált a Fordra a Tesla

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.06 12:16

Rálicitált a Fordra a Tesla

Fotó: Tesla

A Tesla sanghaji gigagyára a vállalat legfrissebb közlése szerint 40 másodpercenként képes egy vadonatúj Model 3-at vagy Model Y-t gyártani. Ez is jól mutatja, mekkora erőkkel hódítja meg Kínát a Tesla.

A sanghaji gyár egy friss klipjében a nézők bepillantást nyerhetnek a gyárba. Az egyik gyártósoron dolgozó munkás magyarázza el, hogyan dolgozik több tucat robotkar együtt egy állomáson a hatékonyság növelése érdekében.

A figyelemre méltó gyártási sebesség még a Fordot is túlszárnyalja, amely egy 2023 januárjában kiadott sajtóközleményben azt állította, hogy a michigani Dearbornban található gyáruk 49 másodpercenként képes egy F-150-est összeszerelni.

Több mint évi egymillió legyártott modell

A Tesla a 2023-as első és második negyedévi beszámolójában közölte, hogy a sanghaji gyár több hónapon keresztül közel maximális kapacitással működött. A márka nem érzi szükségét annak, hogy tovább növelje a kínai termelést a jelentés szerint.

Az üzem éves kapacitása meghaladja az egymillió járművet, és a Tesla már közel félmillió kínai gyártású elektromos járművet értékesített 2023 első félévében. Az üzem egyben exportközpont is a Tesla számára, a kínai Model 3 és Model Y többek között olyan tengerentúli piacokra is szállít, mint Thaiföld és Kanada.

A gyártók ismét a Tesla példáját követnék

A Tesla szerint a siker kulcsa a költségoptimalizálás, és bejelentette a saját tervezésű vezérlők nagyobb mértékű elterjedését, olcsóbb, jobban skálázható meghajtóegységeket és további, nem részletezett innovációkat.

A márka olyan technikákat is alkalmaz, mint a „giga öntés”, hogy egyszerűsítse a gyártást, csökkentse a járműben lévő alkatrészek számát és a költségeket. Miután a Tesla elkezdte használni az IDRA gigaöntőgépet, több más autógyártó is bejelentette, hogy tervezi ugyanennek a technikának az alkalmazását – írja az InsideEVs.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink